Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HHO o Varšavskoj

Čičak: Ukloniti protuzakonite intervencije i nastaviti s projektom

'za pokkar ivan zvonimir cicak snimila k. stedul'
''
23.07.2010.
u 16:02

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak kaže da su izvedbu od početka pratile brojne nepravilnosti.

O “slučaju Varšavska” oglasio se jučer i Hrvatski helsinški odbor (HHO). Traže prestanak radova na spornim dijelovima projekta (gradnje rampe u Varšavskoj) te uklanjanje protuzakonito učinjenih intervencija (blokada balkona stanara u Ilici 11). HHO tvrdi da radove na “neupitnim dijelovima projekta” treba nastaviti jer bi potpuni prekid radova na projektu “Cvjetni” prouzročio neprocjenjivu materijalnu štetu. A u svijet bi se, tvrde, poslala po Hrvatsku štetna poruka o nesigurnosti investicija. Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a, tvrdi da projekt Hoto grupe nije izvođen na zakonit način.

– Podržavamo projekt “Cvjetni” i sve slične projekte unutar blokova u centru grada čijom se revitalizacijom očekuje oživljavanje gradske jezgre. Ali samo na temelju prostorno-planske dokumentacije i propisanih postupaka. HHO podržava i projekt Hoto grupe Tomislava Horvatinčića kao važnu investiciju u Hrvatskoj, no samo ako se ona izvodi na zakonit način, što ovaj put nije bio slučaj. Po mišljenju naših stručnjaka, pravnika i građevinskih stručnjaka, izvedbu ovog projekta od prvog trenutka pratile su brojne nepravilnosti – rekao je Čičak. Odgovornima smatra Gradsku skupštinu, gradonačelnika, Ministarstvo graditeljstva na čelu s Marinom Matulović Dropulić i Ministarstvo kulture.

– Razlozi zbog kojih su predstavnici MUP-a uklanjali građane utemeljeni su. Međutim, mislimo da je i sam MUP kršio javni red i mir štiteći prijepornu sječu stabala u ranim jutarnjim satima. Za sječu je direktno odgovoran šef Holdinga Ivo Čović – rekao je Čičak.

Ključne riječi

Komentara 26

OB
-obrisani-
20:34 23.07.2010.

Ishlapjeli udbaš Čičak, po običaju, laprda tek toliko da se čuje. Koga briga što on i njegova soroševska bratija imaju reći.

Avatar possibilis
possibilis
16:20 23.07.2010.

Ma sto znaci \"ukoliko se ona IZVODI na pravi nacin\"?! Prije svakog izvođenja treba znati da su dozvole posljedica MITA. I nacin na koji je projekt IZMISLJEN osnovni je razlog gradjanskog bunta. A kamoli provedba...

Avatar annex
annex
21:10 23.07.2010.

Da, a dubrovački kapetan Laptalo je švercao drogu, prema saznanjima Ivana Zvonimira Čička. Tako je tada rekao, a kasnije ga je na sreću i grčki sud pobio. Ima sreću kapetan Laptalo ga nije tužio, jer neće imati posla sa govancem kao što je Čičak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije