Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb blogera

Četvorka koja prikazuje glavni grad očima njegovih stanovnika

blogeri
Goran Stanzl/PIXSELL
24.04.2012.
u 11:00

Spotted by locals – aplikacija kao mobilni turistički vodič po 41 gradu u Europi vodi i kroz Zagreb

Turisti koji u sklopu svojih putovanja posjete Zagreb, odnedavno mogu naći i skrivene kutke glavnoga grada. Spotted by locals prva je svjetska aplikacija u obliku mobilnih putničkih vodiča s provjerenim i svakodnevno ažuriranim podacima. Svaka je lokacija podrobno opisana uobičajenom ponudom, zanimljivim komentarima i pogledom onih koji ta mjesta dobro poznaju, a to su autori blogova. Ima ih nekoliko iz svakoga grada, a za Zagreb zaduženi su filmska kritičarka Karla Lončar (27), profesor engleskog Krunoslav Koprivnjak (30), menadžerica Milana Martinović (28) te studentica povijesti umjetnosti i francuskog Nikolina Demark (22). Svima je zajedničko to da – obožavaju Zagreb. Iako Krunoslav i Nikolina nisu rođeni u metropoli, svi glavni grad poznaju jako dobro pa tako turiste savjetuju gdje pojesti najbolju pizzu u gradu ili posjetiti jedini dućan s vinil-pločama u Tratinskoj ulici. Preporučuju i turu obilaska tvornice baterija u Koturaškoj, tijekom koje se turisti ekološki osvještavaju te mogu doslovno napuniti baterije. Tu je i sajam antikviteta na Britanskom trgu te maleni dućan u Mesničkoj, koji promovira nezavisne dizajnere, a ujedno je i galerija.

Požele živjeti i vani

Ovi zaljubljenici u Zagreb ipak ponekad požele promjenu mjesta stanovanja, a tako misli i Karla.

– Ne mogu olako odgovoriti što bi mi najviše nedostajalo za boravka u drugom gradu jer sam za svako mjesto koje sam opisala emocionalno vezana. Ipak, uvijek se rado sjetim Gornjega grada na kojem sam doživjela razna romantična iskustva – dodaje kroza smijeh. Posjećujući različita mjesta u Zagrebu prema uputama “spottera”, turist može dobiti dublji uvid u puls i mentalitet grada, slažu se svi.

Aplikacija stoji 3,99 eura

Bloger se može postati tako da se ispuni prijavnica na internetskoj stranici aplikacije (www.spottedbylocals.com), koja stoji 3,99 eura. Trenutačno je dostupna za iPhone, a uskoro će biti i za ostale pametne telefone. Nakon instalacije radi offline, dakle bez spajanja na internet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije