Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOĐITE PO OBROK

Caritas poziva u pučku kuhinju na Aveniji Dubrava: 'Ako nema nikog, zatvorit će se'

pučka kuhinja
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
01.04.2020.
u 16:46

U vezi pučkih kuhinja oglasili su se i iz Grada te podsjećaju kako pravo na prehranu u kuhinji koja je u nadležnosti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a provodi Ustanova „Dobri dom“ Grada Zagreba, imaju korisnici sukladno Odluci o socijalnoj skrbi.

U Dubravi, odnosno u susjednom Retkovcu na adresi Avenija Dubrava 214, ovih dana otvorena je Caritasova pučka kuhinja. U kuhinji volontiraju tete iz vrtića i škola te pripremaju topli obrok svaki dan od 11 do 13 sati. Prošlih dana odaziv je bio vrlo slab, kažu iz pučke kuhinje, došla je tek nekolicina ljudi. Rečeno je, ako idućih par dana i dalje bude slabiji odaziv, da će zatvoriti kuhinju na ovoj adresi, zato iz tamošnje kuhinje pozivaju ljude da dođu po svoj obrok.

U vezi pučkih kuhinja oglasili su se i iz Grada te podsjećaju kako pravo na prehranu u kuhinji koja je u nadležnosti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a provodi Ustanova „Dobri dom“ Grada Zagreba, imaju korisnici sukladno Odluci o socijalnoj skrbi.

"S obzirom na mjeru Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ograničavanja javnog prijevoza Ured je od ponedjeljka, 30. ožujka, organizirao dodatne lokacije na kojima se vrši podjela ručka i to u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb te Župom sv. Antuna Padovanskog", priopćili su iz Grada dodajući kako ističu da su obroci osigurani od strane Grada Zagreba putem Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba, a podjelu vrše na volonterskoj osnovi djelatnici osnovnih škola i učeničkih domova kao i pripadnik navijačke skupine u osiguranju provedbe zaštitnih mjera.

"Za naše sugrađane koji su starije životne dobi, osobe s invaliditetom te osobe s kroničnim bolestima koje su u potrebi za podrškom u organiziranju prehrane mogu se javiti Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na br. 01 610 1565, Gradskom
društvu Crvenog križa Zagreb ili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije", kažu iz Grada.

Komentara 3

SK
strogo kontrolirani vlakovi
17:48 01.04.2020.

Ne vrši se podjela ručka, nego se dijeli ručak. Naučite jezik kojim pišete!

Avatar EUJ-
EUJ-
16:48 01.04.2020.

Imamo Hrvatsku i Caritas poziva u pučku kuhinju na Aveniji Dubrava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije