Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaj

Čak 5000 tona glomaznog otpada skladištit će CE-ZA-R

Otpad
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.11.2014.
u 10:30

Na natječaj su se javile samo dvije tvrtke, jedna ne ispunjava uvjete, a CE-ZA-R je dao ponudu koja se može nazvati darom

Kako nam je neslužbeno potvrđeno u Zagrebačkom holdingu, posao skladištenja glomaznog otpada dobila je tvrtka CE-ZA-R.

Na natječaj Holdinga koji je trajao do ponedjeljka javile su se dvije tvrtke, CE-ZA-R i Eko oporaba. Samo je CE-ZA-R zadovoljio uvjete, a uz to je dao ponudu koju se može nazvati i darom. Traže kunu za skladištenje tone otpada mjesec dana, a Holding mora zbrinuti pet tisuća tona otpada i to na četiri mjeseca.

Cijena skladištenja, prema tome, može biti najviše 20.000 kuna. Svoju su odluku iz CE-ZA-R-a, čiji je suvlasnik Petar Pripuz s bivšim predsjednikom uprave Holdinga Slobodanom Ljubičićem osumnjičen za pogodovanje, javno obrazložili.

– Budući da CE-ZA-R jedini, sukladno propisima, može uskladištiti taj otpad, nudi simboličnu cijenu za skladištenje (ne i obradu, oporabu i odlaganje) jer ne želi zloupotrijebiti svoju jedinstvenu poziciju na tržištu. Osim toga, ne želi da trpe građani Zagreba dok se traži sustavno rješenje kojim će se izbjeći plaćanje velikih penala Europskoj uniji – poručili su iz CE-ZA-R-a.

Inače, prema posljednjim podacima, u Zagrebu je trenutačno 468 divljih odlagališta.

>> Divlje odlagalište u Dubravi dugačko je čak stotinjak metara

>>Pripuzova 'poklon-ponuda': Kuna po toni glomaznog otpada

Komentara 2

DU
Deleted user
11:40 27.11.2014.

hobotnice rezite im krakove dosta kvizlinga u remetinec i lepoglavu snjima

Avatar Neobavezno
Neobavezno
11:18 27.11.2014.

Sramota dok se oni igraju sa natjecjima gradani se moraju probijati kroz brda smeca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije