Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveučilište

Čak 13 posto nastavnika na fakultetima ne služi se e-mailom

racunala
Marko Jurinec/Pixsell
17.05.2010.
u 19:50

Tek svaki treći fakultet u Zagrebu ima bežičnu internetsku mrežu, a isto toliko fakulteta može se pohvaliti posebnim fondom za unapređenje e-nastave.

Američki studenti ovisni su o internetu i imaju simptome slične simptomima ovisnosti o drogama i alkoholu. Na svu sreću, ne trebamo strahovati da će zagrebački studenti patiti od ovakve vrste ovisnosti. Ili, ako već i obole, neće to biti zbog upotrebe interneta na zagrebačkim fakultetima.

Jer oni, pokazuju rezultati ankete provedene lani na Sveučilištu u Zagrebu, nisu baš zavidno opremljeni računalima. Tek svaki treći fakultet u Zagrebu ima bežičnu internetsku mrežu, a isto toliko fakulteta može se pohvaliti posebnim fondom za unapređenje e-nastave.

Svoje prijenosno računalo posjeduje skromnih 33,2 posto studenata, no i to je porast u odnosu na 2008. Tada je prijenosno računalo posjedovao tek svaki peti student.

Čak 13 posto sveučilišnih nastavnika uopće se ne koristi e-mailom, a vlastitu web stranicu ima tek svaki treći nastavnik. Tehničku pomoć nastavnicima pri izradi materijala za e-učenje još nema 34 posto fakulteta. (pmž/VLM)

Komentara 4

DO
doktorica
20:14 17.05.2010.

Fakulteti dovoljno dobivaju od školarina pa neka nastavnike pošalju na edukaciju i kupe im informatičku opremu.

Avatar neugodan
neugodan
22:11 17.05.2010.

Ma sve su to nekakve prastare mumije i partizancine kojima SVIMA ODREDA treba dati otkaz i zaposliti mlade i IT obrazovane ucitelje umjesto njih. Zato nam zemlja i je ovakva kaj je pola ucitelja za penziju a ne posao.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
00:22 18.05.2010.

Uskoro ce intarnet biti reguliran tako da protok informacija (istine) ce biti zabranjen.Inace odnese vrag \"demokratiju\".:(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije