Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRALI POSTUPKE JAVNE NABAVE

C.I.O.S. o obradi glomaznog otpada u Zagrebu: 'Ne namjeravamo potpisivati okvirni sporazum'

Iva Pripuz Špekuljuk
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
05.10.2021.
u 17:43

Želimo skrenuti pozornost da očekujemo kao tvrtka koja na području Zagreba djeluje, ali i građani, među koje se s našim zaposlenicima ubrajamo, dobiju najkvalitetniju uslugu uz najpovoljnije cijene, a sve uz pridržavanje pozitivnih zakonskih propisa - navode

Što se tiče odluke Državne komisije, a na poticaj i današnje izjave gradonačelnika Tomislava Tomaševića, želimo istaknuti kako, s ciljem da se Gradskoj upravi i gradonačelniku olakša izbjegavanje suradnje s C.I.O.S. Grupom - ne namjeravamo potpisivati okvirni sporazum - priopćili su danas iz Uprave C.I.O.S.-a, nakon izjave Tomaševića po pitanju glomaznog otpada da će, prema nalogu Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, privesti poništeni natječaj o zbrinjavanju glomaznog otpada kraju te potpisati okvirni sporazum sa dvije tvrtke koje su na njemu bile najjeftinije. 

Krajem prošle godine, podsjetimo, Grad je raspisao natječaj o zbrinjavanju otpada te ga je podijelio u tri grupe - za zbrinjavanje drvenog otpada, glomaznog otpada te otpada koji čine ostaci od čišćenja ulica. Tvrtka Reoma bila je najjeftiniji ponuditelj za glomazni otpad, dok je tvrtka Cezar u vlasništvu Petra Pripuza bila najpovoljnija u druge dvije grupe. No, Tomašević je u kolovozu poništio cijeli natječaj te najavio da će se Grad o svom glomaznom otpadu brinuti sam. Državna je komisija ipak krajem rujna odlučila da se natječaj nije smio poništiti, pa gradonačelnik mora natječaj privesti kraju, odnosno donijeti odluku o “pobjedniku”. No, ni s Reomom, koja se žalila na poništenje natječaja, a niti s Cezarom nije primoran potpisati ugovor jer samim se natječajem sklapa okvirni sporazum na dvije godine

No, kako kažu u C.I.O.S.-u, oni u okvirni sporazum u svakom slučaju ne namjeravaju ulaziti

- Nastavno na ranija obećanja koja je u izbornoj kampanji davao g. Tomašević, želimo skrenuti pozornost da očekujemo kao tvrtka koja na području Zagreba djeluje, ali i građani, među koje se s našim zaposlenicima ubrajamo, dobiju najkvalitetniju uslugu uz najpovoljnije cijene, a sve uz pridržavanje pozitivnih zakonskih propisa. Nadalje, prema medijskim napisima evidentno je da na području grada najkvalitetnija usluga izostaje, a u upitnost dolazi i povoljnost cijene jer „cjepkanje“, odnosno podjela cjelokupne nabave na manje segmente (npr. privremenog skladištenja, prijevoza, drobljenja i ponovnog prijevoza) te na više gospodarskih subjekata - pitanje je za neke druge institucije koje bi trebale provjeriti je li takav način postupanja u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi ili se želi pogodovati nekim drugim društvima.

Unatoč inovativnom rješenju sa dvije drobilice, koje je ljetos gradonačelnik javnosti predstavio kao rješenje problema glomaznog otpada te novootkrivenom bogatstvu koje se u tom glomaznom otpadu nalazi u vidu 50% vrijednih sirovina, a za što građani Zagreba do tada nisu niti znali, za pohvaliti je doprinos Gradske uprave i gradonačelnika Tomaševića koji „nesebično daruju“ glomazni otpad s vrijednim sirovinama razrušenoj Banovini i koji se svakodnevno odvozi kamionima u Sisak - stoji u priopćenju iz C.I.O.S. Grupe. 

Komentara 13

MK
MKinkognito60
18:32 05.10.2021.

He he he he he

KO
komunikolog
19:11 05.10.2021.

Nesebično daruje? Lako je bilo prosvjedovati, a što sada?

HU
Hubrvi
19:36 05.10.2021.

Bravo za CIOS. Bahati "gradonacelnik radi na stetu gradjana, pa ce zbrinjavanje odpada dati nekoj, od CIOSA skupljoj firmi od koje ce vjerojatno transparentno za to primiti mito. On glomazni odpad odvozi u Sisak i za to transparentno nikad nije objavio koliko to kosta, a gdje je gradonacelnik transparentno bez nstjecaja dodijelio ugovor nekom nekom poduzerniku po svojem vlastitom odabiru. Ali nema veze. Gradonacelnikove pustolovine ce tako i tako platiti i ti koji su ga izabrali, pa sve ostaje u familiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije