Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe

C.I.O.S Grupa: Tomašević nije ispunio obećanje o zbrinjavanju otpada

Zagreb: Renato Petek nakon požara u CIOS-u održao konferenciju za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
10.12.2021.
u 14:15

Tvrde kako je istina o problemu gospodarenja otpadom sasvim drugačija od Tomaševićevih "pustih obećanja" te da se kaotično stanje očituje kroz probleme na području zbrinjavanja svih vrsta otpada u Zagrebu

C.I.O.S. Grupa optužila je u petak zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da u šest mjeseci, koliko je na vlasti, nije ispunio obećanje da će riješiti pitanje zbrinjavanja otpada u Zagrebu.

"Ne ulazeći u Vašu stručnost i radno iskustvo kao konzultanta u četrdeset zemalja na području zaštite okoliša, kako ste se identificirali tijekom izborne kampanje, u probnom ali i više nego dovoljnom roku od šest mjeseci niste ispunili svoja obećanja građanima Zagreba. Vaše inovativno rješenje od dvije drobilice pokazalo se neučinkovito, a niste nas ni uvjerili da raspolažete stručnim znanjem i kompetencijama za rješavanje problema gospodarenja otpadom na primjeru Zagreba", stoji u priopćenju C.I.O.S. Grupe.

Tvrde kako je istina o problemu gospodarenja otpadom sasvim drugačija od Tomaševićevih "pustih obećanja" te da se kaotično stanje očituje kroz probleme na području zbrinjavanja svih vrsta otpada u Zagrebu

"Sve to, uz izostanak gradonačelnikovog inovativnog rješenja kojim bi riješio problem glomaznog otpada, kao i zakonitog rješavanja problema zbrinjavanja svih ostalih vrsta otpada upućuje na zaključak da, unatoč naglašenoj i nebrojeno puta isticanoj orijentaciji, čelnici Gradske uprave nisu ispunili predizborna obećanja da će građani Zagreba imati najkvalitetniju uslugu uz najpovoljniju cijenu, a sve u skladu sa zakonom", poručili su iz C.I.O.S. Grupe.

Podsjećaju da je za vrijeme aktualne gradske vlasti proveden postupak javne nabave za uslugu zbrinjavanja otpada na kojem su tvrtke iz C.I.O.S. Grupe, kao i ranije, bile izabrane kao najpovoljniji ponuditelj, o čemu je i sklopljen ugovor, a tu ugovornu obavezu tvrtke iz C.I.O.S. Grupe uredno i na vrijeme izvršavaju.

Video - Tomašević: Prodat ćemo zemljište bolnice u Blatu, država ide u tu investiciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije