Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Bujne krošnje drveća ne daju vam da vidite je li bolje skrenuti lijevo ili desno

znak
Davor Puklavec/PIXSELL
01.09.2016.
u 13:20

“Glancaju” se ovog ljeta zagrebačke ceste, ali horizontalna i vertikalna signalizacija, čini se, nekako su u drugom planu

Prvo zebre koje ne vode nikamo, a sad nevidljivi znakovi. “Glancaju” se ovog ljeta zagrebačke ceste, ali horizontalna i vertikalna signalizacija, čini se, nekako su u drugom planu. – Dajte, molim vas, pitajte tamo u Gradu hoće li skratiti grane drveća na Svačićevu trgu. Nasred zelenog vala granje je prekrilo putokaze, svaki put “profulam” skretanje prema Novom Zagrebu – požalila nam se čitateljica, a mi krenuli na lice mjesta da vidimo točno o čemu govori. Isprva, nismo uopće ni primijetili da postoji nešto što upućuje na to da bi se moglo skrenuti prema samom trgu i zatim nastaviti prema Miramarskoj, dok se nismo parkirali i pješice prošli ispod znaka.

– Stvarno je ovdje, pokazuje desno prema zračnoj luci – čudili smo se sami sebi pa zaključili kako svatko tko nije iz Zagreba ili nije dobro upoznat s gradskim cestama nema nikakve šanse da krene pravim putem, osim ako, baš kao i mi, ne izađe prvo iz vozila i pješice pronađe putokaz. – Malo nezgodno – zaključio je kolega pa se prisjetio još jednog takvog “odlično pozicioniranog” znaka. Na Slavonskoj, odmah pored Vjesnika, kad se sa sporedne ceste uključuje na glavnu, ne zaključite li logički na kojoj ste, od vertikalne signalizacije to nikada nećete doznati. Znak na kojem stoji da je upravo cesta na kojoj ste vi ona koja nema prednost skriven je među gustim granjem tamošnjih borova.

– Ne treba se tome puno čuditi – prisjetili su se u redakciji odmah priče o zebrama sa Savice o kojima smo pisali prije nešto više od mjesec dana. Uredno iscrtane pruge na kolniku vodile su u – grmlje. A, kao što su nam objasnili tamošnji stanari, nije ovo prvi put da se crta bez razmišljanja. I prije zebre prema grmlju bilo je onih koje su vodile ravno u drveće ili u ograde kuća. – Kad shvate što su napravili, onda ih obrišu – rekli su sa Savice. Baš kao što bi granje trebalo “obrisati” s prometnih znakova. Dva do tri reza pilom dovoljna su da se skrene na vrijeme ili čak i izbjegne nesreća. 

Komentara 3

BU
BubyZG
14:53 01.09.2016.

Razmišlja li itko od Banderasovih uhljeba o (NE)kvaliteti javne rasvjete sakrivene u tim istim krošnjama ? Rasvjeta ovdje služi samo za noćnu funkciju fotosinteze !!

DU
Deleted user
20:21 01.09.2016.

Možda na tome štede.

MI
Milkica
20:25 01.09.2016.

Koji je smisao ovakvog članka? Zar nije bilo bolje otići u "Zrinjevac" ili u Grad pa popričati s odgovornima, i tek onda napisati članak? E da, ali to je previše posla. Predaleko je Trg Stjepana Radića od Svačićevog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije