Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamo s božićnim drvcima

Borove u Ivanić-Gradu voze na farmu magaraca

Odbaceni borovi u gradu Zagrebu. Gajeva ulica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.01.2016.
u 08:00

Procjenjuje se, inače, da Zagrepčani za blagdane kupe oko 200 tisuća borova, što odsječenih što živih

Brojni Zagrepčani već su raskitili borove i izbacili ih uz kontejnere, a još veći broj iz Zrinjevca očekuju ovih dana, kada će pojačano obilaziti grad i prikupljati ih. Direktor tvrtke Igor Toljan kazao je da je bor najbolje odložiti uz kontejnere ili drveće u blizini kako bi ih njihovi djelatnici lako uočili. Nipošto ih ne treba gurati u kante za otpad!

– Borovi se odvoze na kompostište, gdje se prerađuju u organsko gnojivo za zelene površine – rekao je Toljan. Pozvao je i građane koji su kupili živi bor u tegli, a nemaju gdje s njim te ga žele posaditi na javnu površinu, da se jave na broj 6598 888 kako bi se dogovorili o lokaciji na kojoj će se bor posaditi kako bi bio uveden i u digitalni katastar zelenila. Procjenjuje se, inače, da Zagrepčani za blagdane kupe oko 200 tisuća borova, što odsječenih što živih.

Zanimljiva akcija, pak, provodi se u komunalnom poduzeću u Ivanić-Gradu. Pozivaju građane da borove ostave uz kontejnere kako bi ih pokupili i odvezli na farmu obitelji Ciganović koja uzgaja magarce. Naveli su, naime, da će se ondje borovi koristiti u hranidba magaraca. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije