Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S gradskim zastupnikom: Pero (Pere) Semren – Gračani

Borim se da svi u mojem kvartu dobiju kanalizaciju

Pero Semren
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
18.01.2016.
u 12:43

HDZ-ov vijećnik Semren rođen je u Livnu, ali cijeli je život proveo u Gračanima u koje su se njegovi roditelji doselili 1978. godine

Jednom od najmlađih zastupnika u gradskim klupama, 32-godišnjem Peri Semrenu ovo je prvi mandat u Gradskoj skupštini u koju je došao iz redova HDZ-a. Iako za mjesto rođenja ima upisano Livno, cijeli je život kvartovski dečko u Gračanima. Roditelji su mu u Zagreb stigli 1978. i sagradili kuću u kojoj sada živi i on sa suprugom Anom te sinom Franom.

Treba čuvati brendove
– Kako je kuća bila u izgradnji, moja je majka otišla roditi u Livno, odakle mi je otac, jer joj je bilo komotnije. A kasnije sam sve školske praznike provodio tamo, bilo mi je draže biti u Livnu nego ići s roditeljima na more – kaže Semren koji zbog pogreške pri upisu u matičnu knjigu nosi pogrešno ime. Njegovo je ime Pere i svi ga tako zovu, samo dokumenti znaju da je Pero. U HDZ se učlanio s petnaest godina, nakon pokopa bivšeg ministra obrane Gojka Šuška. Obitelj mu je od samog početka, kaže, učlanjena u HDZ, no nitko nije bio stranački aktivan. Kvartovska ekipa nema veze s politikom i družeći se s njima najbolje upozna probleme koji tište građane.
– Prije sam trenirao nogomet, a sada ga povremeno zaigram s ekipom. Ili “zahaklam” – kaže Pere Semren, trenutačno više zaokupljen jednoipolgodišnjim sinom. Strastveni je navijač Dinama, voli gledati sportska natjecanja i nastoji pratiti nastupe nacionalnih reprezentacija u svim sportovima. Smatra da Grad treba pomoći svojim sportskim brendovima u nevolji koji su puno učinili za promociju Zagreba i države kao što su Cibona, Dinamo, rukometni klub Zagreb, odbojkaški i vaterpolski klub Mladost.
– Mislim da su jako bitna kvartovska igrališta i da ona moraju biti svima dostupna. Mladi ih dosta koriste iako primjećujem da ih je manje nego kad sam ja bio u njihovim godinama – kaže zastupnik koji osim Gračana kao svoj džep poznaje i Markuševec. Prije urbanizacije Gračana, ističe, poznavao je sve s tog područja, no izgradnjom urbanih vila mnogo se ljudi doselilo i kvart je izgubio na intimnosti. Godinama ih muči kvartovski problem broj jedan: uređenje Osnovne škole Vidovec.

Nema mjesta ideologiji
– To se godinama obećava i opet je u planu. Problem je ovog dijela grada i ambulanta u Gračanima te nedostatak osnovne komunalne infrastrukture u nekim dijelovima – ističe primjećujući da gradska politika treba stabilnu većinu koja će raditi na dobrobit građana.
– Svi mi živimo u istom gradu, bez obzira na političku orijentaciju. Na lokalnoj razini najbitnije su komunalne teme i nema mjesta ideološkim razlikama – mišljenja je Semren. 

Komentara 7

MA
mactom
15:44 18.01.2016.

standardne lokalne teme koje ponavlja svaka nova garnitura dolaskom na fotelje...za par mjeseci se sve ionako zaboravi...i teme i ljudi.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
14:53 18.01.2016.

E moj gracanec si mogal s prikom mileom odavno rijesit kanalizaciju a kak je kralj u dvorima dobil dozvolu prek noci promjenom gupa

LI
liskovaca
14:06 18.01.2016.

Bravo Gračani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije