Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srebrnjak

Bolesni mališani terapiju će dobiti preko Sv. Duha

'14.07.2011., Zagreb - U Djecjoj bolnici Srebrnjak odrzan je sastanak roditelja djece oboljele od reumatidnog artritisa sa djecjom pravobraniteljicom, ravnateljem bolnice i lijecnicima koji lijece nji
'Davor Puklavec/PIXSELL'
Autor
Sonja Hoffman
14.07.2011.
u 22:48

Bolnica Srebrnjak, iako nema rješenje za djelatnost reumatologije, novac za liječenje 25 mališana biološkim lijekovima dobivat će preko bolnice Sveti Duh.

Nakon što je HZZO mališanima koji boluju od teških reumatskih bolesti osigurao da skupu biološku terapiju mogu dobivati u najbližoj bolnici po mjestu stanovanja te da reumatologu moraju samo na kontrolu u dogovoru s bolnicom Sveti Duh, jučer je riješen i problem djece koja se liječe na Srebrnjaku.

Da djeca ne ispaštaju

Naime, bolnica Srebrnjak, iako nema rješenje za djelatnost reumatologije, novac za liječenje 25 mališana biološkim lijekovima dobivat će preko bolnice Sveti Duh, s kojom ima ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji i koja je registrirana za obavljanje te djelatnosti.

– HZZO je odmah izišao u susret, pa terapija ide preko našeg bolničkog povjerenstva – istaknuo je dr. Miran Martinac, ravnatelj Svetog Duha. Što se tiče spora oko djelatnosti između Srebrnjaka i HZZO-a, kaže, Srebrnjak po uspostavi i novoj zdravstvenoj mreži ne postoji.

– Grad se s Mrežom ne slaže, pa je prije više mjeseci otišla i ustavna tužba, no dok se ona ne riješi ta bolnica nije ugovorni subjekt HZZO-a – objasnio je dr. Martinac. Iz HZZO-a ističu ovo je najbolje rješenje za djecu.

– Novac za terapiju djeca će dobivati preko bolnice Sveti Duh, no Srebrnjak neće dobiti 2 milijuna kuna retrogradno – naglasio je šef HZZO-a dr. Tihomir Strizrep.

O Mreži odlučuje MZSS

A ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo organizirao je i konferenciju za medije, na kojoj su bili i roditelji djece koja se žele liječiti u bolnici. Iako im je rečeno da je rješenje situacije na vidiku, oni su ga zatražili i od pravobraniteljice za djecu, Mile Jelavić, koja je ustvrdila da je pozvana u posjet bolnici, no ne i na sastanak vezan za problem reumatologije. – Ured radi za boljitak djece – naglasila je i dodala da odluku o mreži ustanova donosi Ministarstvo zdravstva. (sh/VLM)

Ključne riječi

Komentara 2

VI
Vito
06:44 15.07.2011.

HZZO ima preko 2400 , na žalst moram napisat -zaposlenih-, jer se tako predstavljaju statističkim rječnikom. Kad bi samo njih polovica dobila otkaz, riješio bi se veliki nedostatak novca za lijekove... Uz to bismo se riješili monogih parazita koji sese trude isključivo zabranjivati liječenje kako bi imali sigurne plaće...

LI
liliZG
10:52 15.07.2011.

.........admine baš si jadan..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije