Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGEČICA Stanari neće gradnju na jedinoj livadi

Boćalište nitko ne želi, obližnje je čak i propalo

10.04.2009.
u 23:25

Nećemo boćalište! Neka se boće bacaju na nekom drugom mjestu, ovdje nitko za to nije zainteresiran – poručilo je desetak stanara Rapske ulice na Sigečici, koje je na prosvjed natjeralo pismo u poštanskim sandučićima u kojemu piše da će u njihovoj ulici graditi boćalište. Na letku nije pisalo kada se gradnja planira.

Ko bu se boćal?
– Sve se radi protiv naše volje. Nitko nas nije ni pitao hoćemo li boćalište. To je jedini mali komad zelene površine na kojemu su sad zasađena stabla i grmovi. Zar da taj komad damo za boćanje? – ljutio se Miljenko Marinić.

– Ko bu boćal ? Pa ovdje žive sam penzioneri kaj nisu zainteresirani za bacanje boća – ubacuje se Zdenka Čučman. Stanari, uz to što brane jedini mali komad zelenila u svome kvartu, svim silama brane i mir, kojega, kako kažu, ni sada nemaju.

– Nedavno je ovdje napravljeno i dječje igralište.

Djeca stalno viču, trče i lupaju. Po noći se skupljaju maloljetnici koji se opijaju i razbijaju što god stignu. Kaj da još trpimo i lupanje boća? – pita Zdenka Domiter.

Kažu ne bi imali ništa protiv boćališta, no ne u njihovoj ulici, već kada bi se obnovilo ono staro, zapušteno, koje je na pristojnoj udaljenosti od zgrada.

– Kod petlje odmah ispod Slavonske avenije bilo je boćalište. Ali ono je sad zapušteno jer nitko više nema interesa za tim sportom. Ako je boćalište našem kvartu najvažnija stvar, pa neka se obnovi ovo staro i kraj priče – rekao je Boris Lačan.

Prosvjednike su podržali i članovi Zelene liste.

Predizborni sport
– Dokument sa sjednice Gradskog poglavarstva iz 2008. godine sve dokazuje. Gradonačelnik Bandić svim predsjednicima gradskih četvrti predlaže da uz dječje igralište u svakom kvartu naprave i boćalište. Gradnja boćališta nije planirana u većini gradskih četvrti, a sad se na njih troši golemi novac – rekla je Vlasta Toth, supredsjednica Zelene liste.


Nitko iz grada dva dana nije podizao slušalicu

Tvrdnje stanara da ih nitko nije obavijestio o gradnji boćališta nismo uspjeli provjeriti. Naime, Ivan Bare, predsjednik četvrti Trnje, već dva dana ima isključen telefon, a u Gradskom uredu za strategijsko planiranje, iako su nam obećali odgovoriti na upit, to su obećanje prekršili. Ni pročelnica tog ureda Jadranka Veselić Bruvo nije odgovarala na naše pozive. – Nitko ne zna koliko je boćališta izgrađeno novcem građana u dogovoru s podobnim kooperantima – poručili su članovi Zelene liste.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije