Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Food Film Festival

Blockbusteri na Zrinjevcu uz burgere, pizze i wok

Zagreb: Projekcijom filma Joker na Zrinjevcu obilježen je početak Food Film festivala
Sanjin Strukic/PIXSELL
22.09.2022.
u 10:28

Otvorit će ga “Elvis”, filmska biografija kralja rock’n’rolla u režiji Baza Luhrmanna, a večer poslije na repertoaru su “Paralelne majke” uglednog sineasta Pedra Almodovara

Food Film Festival se sljedeći tjedan vraća u park Zrinjevac, a uz osam blockbustera i nagrađivanih ostvarenja, od 28. rujna do 4. listopada onamo donosi i bogatu gastroponudu, pretežno ulične hrane.

Otvorit će ga “Elvis”, filmska biografija kralja rock’n’rolla u režiji Baza Luhrmanna, a večer poslije na repertoaru su “Paralelne majke” uglednog sineasta Pedra Almodovara. Projekcije počinju u 20.30, a u programu su i “Kralj Richard”, za koji je Will Smith dobio Oscar, “Talijanska priča” s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi, španjolski kandidat za zlatni kipić “Veliki gazda” u kojemu glumi Javier Bardem, francuski film “Predivan život” te sjajno ostvarenje kulinarske tematike “Okus gladi”.

Klinci će 1. listopada moći uživati i u animiranom filmu “Encanto”, koji je također zaslužio Oscar, a prije svake glavne projekcije emitirat će se i kratki edukativni filmovi o održivosti i ekološkim problemima.

U kućicama Rougemarina, Woka by Matija, Amelie, Beg’s Kitchen, Bit Burgera, Mangoste, Tipsyja i Shanka guštat će se pak u street food specijalitetima među kojima će se, uz pizze i sočne pljeskavice, primjerice, naći i plant-based tacosi, a posebne “combo menije” nudit će i Coca-Cola, sponzor festivala. Najavljen je i bogat popratni program s radionicama poznatih chefova, filmskim kvizaškim večerima i nastupima DJ-eva. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije