Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tematski park rock'n'rolla

Bistu u Beertiji dobiva i David Bowie

David Bowie performs live on the first night of the London leg of his tour at Wembley Arena in London ©suzan/allactiondigital.com   Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
13.05.2016.
u 13:44

Bistu u tematski park stavlja akademski kipar Alen Novoselec 20. svibnja

Tematski park rock’n’rolla u popularnoj Beertiji u Hatzovoj ulici dobit će u povodu rođendana Radija 101 još jedan eksponat.

Bit će to bista Davida Bowieja. Nedavno preminuli velikan svjetske glazbe tako će se u tematskome parku pridružiti Ramonesima, Joeu Strummeru, Johnu Lennonu, Nicku Caveu, Amy Winehouse, Jimmyju Hendrixu, Iggyju Popu, instalaciji Queens of the rock’n’roll koju čine Debbie Harry, Patti Smith i Skin iz Skunk Anansie, Jacku Whiteu te još jednoj instalaciji s 10 top bendova današnjice nazvanoj Bands of the Decade. Sve su skulpture izrađivali važni umjetnici poput Nedjeljka Mikca-Caka ili Borisa Leinera, a svoju drugu bistu u tematski park stavlja akademski kipar Alen Novoselec. On je, naime, napravio i bistu Iggyja Popa, a 20. svibnja otkrit će se i bista Davida Bowieja, također njegovo djelo.

– Mislimo kako je Alen najbolje pogodio Iggyja Popa pa smo se odlučili povjeriti mu i izradu biste Davida Bowieja – kaže Dražen Goreta, idejni tvorac projekta tematskog rock’n’roll parka.

– Zaista nas je puno umjetnika ove godine napustilo, no čini mi se da je David Bowie ipak prvi izbor. Velika je želja napraviti i Lemmyja Kilmistera, a dugujemo spomenik i Dini Dvorniku. No, kao i uvijek, financije su te koje diktiraju – kaže Goreta.

Novoselec, pak, ističe kako je njegovo odrastanje vezano uz Davida Bowieja, pa je i njegov odlazak doživio vrlo emotivno.

– Nakon što su se emocije stišale, odlučio sam da to treba biti bista Bowieja kao Ziggyja Stardusta, po kojem je ipak najprepoznatljiviji – ističe Novoselec, dodajući kako je glazba, pogotovo ona Bowiejeva, dovoljna inspiracija za bistu.

– Postoji tu neka emotivna bliskost, a Bowie i Pop bili su i frendovi. Nadam se samo da će mi i David ispasti tako dobro poput Iggyja. Također ću ga napraviti izdržljivim, od akrilne smole – zaključuje Alen Novoselec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije