Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Bilo bi lijepo da su najbolji Advent i kupci osjetili na novčaniku

advent kućice
Petar Glebov/PIXSELL
15.01.2016.
u 16:00

Organizatorima je najam prepolovljen, no nisu pojeftinile usluge u kućicama i štandovima

Trud organizatora Adventa u Zagrebu gradonačelnik Milan Bandić odlučio je nagraditi. Advent, proglašen najboljim u Europi, proglasio je manifestacijom od posebne važnosti za grad i prepolovio im najam štandova i kućica. Vratit će im dio novca za štandove koje su oni od grada unajmili za 20 i 35 kuna po kvadratu, ovisno o tome jesu li služili obrtnicima ili ugostiteljima.

Dalje su ih organizatori iznajmljivali za šest do osam tisuća kuna mjesečno za suvenirnice i od 25 do 140.000 kuna za ugostiteljstvo. Lijepo da je gradonačelnik prepoznao revnost i rad koje su ljudi koji surađuju s Turističkom zajednicom uložili da grad zasja na karti Europe.

Sve pohvale i nagrade dodatni su im vjetar u leđa da iduće godine bude još bolje i ljepše, da dotjeraju i ožive i Gornji grad, ali još bi ljepše bilo da su nagradu na svom novčaniku osjetili i krajnji kupci. Mnogi bi sretniji bili da su za kuhano vino dali deset umjesto dvanaest kuna. Ili da je kobasica koju kunu jeftinija. Da suvenir mogu kupiti za što manje novca. A snizili bi cijene svojih proizvoda i ugostitelji i obrtnici ako im njihov ekonomski izračun govori da su podmirili sve troškove i da je na računu ostala dobit. No, u posao su krenuli kada ni oni ni agencije-organizatori nisu znali da će gradonačelnik biti široke ruke.

A neki proizvođači suvenira požalili su nam se da samo nekoliko dana prije početka Adventa nisu znali ni hoće li sudjelovati. Dok se u Beču, svome uzoru kojeg je Zagreb ove godine uspio nadmašiti, već na proljeće zna tko će sudjelovati kako bi se sve stiglo pripremiti, osobito izrađivači rukotvorina.

Lijepo bi bilo da nam Beč bude uzor i u tom organizacijskom dijelu te da gradonačelnik unaprijed organizatorima, u koje sad može imati povjerenja, da povlasticu koju će oni moći spustiti do krajnjih kupaca i da svi zainteresirani za sudjelovanje na Adventu unaprijed znaju hoće li sudjelovati i koliko će čega pripremiti. Nema sumnje da će se roditi mnoštvo zanimljivih ideja od kojih će sigurno neke i zaživjeti.     

Komentara 8

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
20:58 15.01.2016.

Uvijek ma bas uvijek mile nagradi one kaj imaju ,istina je da je grad zagreb bil prekrasno uređen al je to samo zahvaljujuci pritisku javnosti nas zagrebcana a svi znamo kolko dugo je betmen pogodoval onom satoru na trgu kojeg hvala bogu vise nema al se lijepa lova uzela dok je bilo to ruglo na trgu al naravno sad ispada da je betmen to sredil ma svasta i kolko cujem kandidat je u buducem sastavu vlade za socijalnu skrb ma super jos tajnika vidosevica i da se vrati kutle i gucic end kompany i sve pet a sad ajmo bandicevci minuse cim ih vise ima ja sretniji

ML
marijan.lapple
10:20 16.01.2016.

Da ima pameti, poslije adventa bi trebalo nastaviti odmah za Valentinovo a poslije Valentinova pripreme za Uskrs. I na taj način ustabiliti turističku ponudu.

DA
damirtankovic
16:22 16.01.2016.

Kaj ovi iz Turističke spavaonice grada Zagreba nisu bili u stanju sami iznajmljivati nego je to moral netko drugi odraditi? Premalo ih je uhljebljeno? Zakaj primaju plaću? Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije