Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica

Bijeli Hrvati postaju turistička atrakcija Ukrajine

oleksandr
mač/VLM
01.09.2011.
u 08:33

Ljepotama naše obale, u tome se slaže i ukrajinski veleposlanik, ne mogu konkurirati, no imaju kvalitetnu alternativu.

Veleposlanstvo Ukrajine jučer je u knjižnici Bogdana Ogrizovića proslavilo 20. obljetnicu neovisnosti države u sklopu koje je posjetiteljima predstavljen i dio kulturne baštine te zemlje.

Hrvatskoj i Ukrajini nije samo zajedničko što su i naš bivši i njihova bivša premijerka u zatvoru nego i narodne nošnje koje, kaže veleposlanik Oleksandr Levčenko, “jako sliče”.

– Smatramo da imamo što pokazati, a narodne su nošnje kod nas sada vrlo popularne, mladi to doživljavaju kao "cool" – kaže Levčenko.

Priznaje da Ukrajina ne može konkurirati ljepotama naše obale, no ističe da su Karpati, gdje su bili nastanjeni i “Bijeli Hrvati”, kvalitetna turistička alternativa. A pričalo se i o prošlosti, zajedničkim problemima. 

– I mi smo bili socijalistička država. Ni kod nas privatizacija nije prošla bezbolno, no prošli smo razdoblje tranzicije što nije bilo lako – zaključio je veleposlanik.

Za glazbeni dio programa zaduženo je bilo kulturno-umjetničko društvo Kalina iz Rijeke.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar cro1com
cro1com
08:49 01.09.2011.

Ajde neka.

Avatar Rubirosa
Rubirosa
09:24 01.09.2011.

*es ti naslova... :D \"beli Hrvati postaju turistička atrakcija.....\" crni Hrvati(iz ljubuskog) su odavno atrakcija\"brend turistički\"prepozvatljiv i iz vasione.. :D

US
U sridu
09:38 01.09.2011.

Idiotski naslov,,,ove dvije mogu proc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije