Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolje kafić, gore dućan s pločama

Biciklom tražio mjesto za klub pa naletio na Pločnik

Novo mjesto u gradu inovativno je i po dizajnu i po konceptu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
19.07.2016.
u 11:26

Zanimljivo je i to što će se u novom konceptualnom prostoru atraktivna dizajna glazba puštati uglavnom s gramofona

        Velikim je tulumom otvoren još jedan konceptualni prostor u Zagrebu. Pločnik u Međimurskoj 21, nedaleko od Trga Francuske Republike, objedinjuje kafić, klub i – dućan ploča. Pokretači su mu Tamara Kranjec, Vedran Meniga i Joeri Callens, Belgijac kojega mnogi znaju po uspješnom festivalu Lost Theory u Gračacu.

Zamijenili špeceraj

– Nije bilo lako pronaći prostor u kojemu bismo mogli ovo realizirati. Biciklom sam tjedan dana obilazio središte grada i zanimljivo, ovaj prostor vidio sam prvi, a ispao je najbolji – kaže Joeri.

Prema riječima njegove partnerica Tamare Kranjec, nudit će kavu i sokove, ali i 60 vrsta piva.

– Želimo da u Pločnik dolaze svi, a ne samo ljubitelji neovisne glazbene scene, kojima smo prije svega namijenili prostor. Prije je ovdje bila trgovina špecerajem koja nije radila dvije godine, a mi smo je uspjeli pretvoriti u ovakav prostor. Stolovi su novi, a stolci rabljeni, ali obnovljeni – kaže Tamara.

Treći je član ekipe Vedran Meniga iz Pozitivnog ritma, koji je također poznat po festivalima: Outlook, Seasplash i Dimensions. Stoga zajedno najbolje mogu prenijeti pozitivan festivalski duh u metropolu.

Uklapa se u okolinu

– Dizajn prostora potpisuje Poopstudio, a i ime Pločnik dali smo na njihovu inicijativu. I zbog toga jer je gradskog štiha i zbog dizajna koji se uklapa u okolinu. Na svakoj je etaži gramofon, pa ćemo puštati glazbu s vinila. Na katu je dućan u kojem će se ploče moći i kupiti, uz, recimo, odjeću. Dolje je klupski prostor s posebnom kombinacijom boja, a može poslužiti i u privatne i u poslovne svrhe. I ondje će se puštati glazba s gramofona – kaže Vedran.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije