Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijeti opasnost

Betonski blokovi s Mosta slobode pali na cestu

Most slobode
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
15.02.2015.
u 16:59

Iako je most izgrađen prije 55 godina ni dan danas nema uporabnu dozvolu, a na većini dijelova je derutan

Betonski blokovi teški nekoliko stotina kila urušili su se danas na ulicu Prudi ispod Mosta slobode, a nije to prvi put da gromade s mosta padaju na prometnu cestu kojom i djeca prolaze u školu.

Put do škole

Cijelom dužinom ispod mosta na većini mjesta već odavno su se urušile betonske obloge, a dva rubnjaka koja su u nedjelju pala sa samog mosta nakon intervencije vatrogasaca samo su maknuta s ceste i stavljena na gomilu još prije popadalih ploča. Da je stanje alarmantno, već su upozoravali stanari koji žive u ulici Prudi.

– Tim putevima svakodnevno prolazi mnoštvo vozila i pješaka. Također, i velik broj djece ovim putem ide ili se vraća iz škole. Ispod mosta svakodnevno se parkira velik broj osobnih vozila. U više navrata bio sam svjedok kada je s mosta padala žbuka i to u velikim komadima, a da ne govorim o rubnjaku ispod željezne ograde koji pada u velikim komadima na cestu i pješačke puteve – ispričao je stanar ulice David Vugrin te dodao da je o svemu upozorio Gradsku upravu još u rujnu 2013. godine, no da se unatoč tome još ništa nije poduzelo.

Iz Ureda za izgradnju grada tada su im samo kratko odgovorili da o sanaciji mosta razmišlja, a kao prevenciju postavili su prometni znak zabrane zaustavljanja i parkiranja.

– Svjesni smo situacije u kojoj se most nalazi te poduzimamo sve radnje kako bi se oštećeni dijelovi mosta sanirali. U planu je projekt sanacije Mosta slobode, a kada se osiguraju novčana sredstva, uvrstit će se u plan i program gradnje – piše u pismu koje su stanari dobili iz mjerodavnog ureda. Iako su im kazali i to da će u međuvremenu radnici Zagrebačkog holdinga ukloniti dijelove koji se urušavaju, kako svjedoče prolaznici, nitko se nikada nije pojavio da to i učini.

– Mislim da je krajnje vrijeme da se nešto učini. Mi znamo da novca nema, no nije moguće ostati hladan kad vam djeca idu u školu ispod takvog mosta s kojeg svakodnevno otpada beton. Ne tražimo velike intervencije, ali barem prevenciju. Srećom, dosad nije nitko stradao, no ako se ništa ne poduzme, moglo bi biti svašta – kazao je Dino Križnjak, stanar ulice Prudi.

Bez konkretnog plana

Most Slobode izgrađen je prije 55 godina, no ni dan danas nema uporabnu dozvolu, a kako smatra član Vijeća gradske četvrti Trnje Željko Končić, ovaj problem stalno se zaobilazi.

– Uvijek daju neka parcijalna rješenje, neka populistička, no nitko nam ne može konkretno kazati kada bi sanacije trebale početi. Navodno se planira neka treća traka na mostu radi bržeg prometa, no to su sve samo obećanja – smatra Končić.

 >> Pogledajte kako je građen Most slobode preko Save

>> Sudar kod Mosta slobode, promet ponovno u tijeku

Komentara 8

TH
than
01:50 16.02.2015.

Aham. Jucer opet isao podhodnikom prema Sopotu sa strane Sredisca... Navucena neka kanta i linija da se ne prolazi. Srusio se dio podhodnika i to dobrano... I to tako vec danima stoji.

TR
Trnjanec
20:01 15.02.2015.

Nema problema. Ako se sruši taj most, još uvijek nam ostaju tri.

DU
Deleted user
22:26 15.02.2015.

Tko zna koliko je u socijalizmu takav objekat paralelno izgradio privatnih kuća,normalno hijerarhijski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije