Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
0 -2°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • Vito:

    Ima još primjera nepoštovanja zakona o sigurnosti prometa u gradu Zagrebu od strane policije - Križanje Trg Petra Krešimira IV. - ulica kraljice Jelene - parkirna mjesta unutar raskrižja, toliko očito da čak i policijsko vozilo mora prelaziti punu liniju ... prikaži još! vodoravne signalizacije u samom raskrižju kako bi uopće mogli skrenuti desno. Južna strana Masarykove, između HNK i Gundulićeve je zabranjena za zaustavljanje i parkiranje, obilježena žutom crtom, a stalno je puna parkiranih vozila. Da stvar bude apsurdnija ispred križanja su sad postavili ogradu \"ljetne terase\" pa tako smanjili vidljivost križanja i desnog skretanja iz Masarykove u Gundulićevu. Još smiješnije što se mora skretati iz srednje trake, a ne iz najbliže, južne, kako to određuje zakon o sigurnosti prometa. U nepoštovanju zakona o sigurnosti prometa \"prednjači i hoto grupa koja je zacrtala parkiralište preko \"zebre\" na Zrinjevcu unutar križanja s Boškovićevom.

  • Vito:

    Najblesavije je to što se tamo parkira koso pa zadnji kraj svih parkiranih vozila prelazi preko vodoravne strelice nacrtane na asfaltu. Dokaz da su vicevi o policiji istiniti je i to što tamo određeno policajci \"čuvari\" uopće ne ragiraju na ... prikaži još!a tako parkirna vozila koja \"urlaju\" o nepoštovanju zakona o sigurnosti prometa.

  • Vito:

    Može li mi nekto objasniti kako \"zagrebparking opradava naplatu parkiranja za dva vozila na jednom prakirnom mjestu? Ili jedno naplati \"legalno\", a drugo opljačka i ne prijavi? Primjer je parkirno mjesto u Hebrangovoj, prekputa \"Elektra\"-e, prvo kod skretanja iz Gundulićeve, ... prikaži još!e, odmah iza telefonske govornice. Tamo se stalno parkiraju dva vozila, iako je to službeno samo jedno parkirno mjesto. Drugi, još zanimljiviji primjer nepoštovanja zakona o sigurnosti prometa u gradu Zagrebu je rezervirano parkiralište ispred zgrade znase partije na Trgu ž. fašizma. Iako tamo piše da su rezervirana samo četiri mjesta, skoro stalno je tamo parkirano i po osma vozila.

Još iz rubrike Zagreb

nesreća noćna policija
Javite se ako što znate

Zagrebačka policija traži svjedoke prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđeno dijete

Zgrada Županijskog suda u Zagrebu obnavlja se nakon potresa
Stradala u potresu

Popucali zabat zgrade Županijskog suda na Zrinjevcu prijeti urušavanjem na ulicu

15
Lunilou

Naša kolekcija za mame bila je hit, a uskoro stiže još noviteta