Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjeme

BC institut pokazao svoje kukuruze

bc (1)
Foto: Rajko Polić
1/4
17.09.2013.
u 17:29

Institut, dioničko društvo vodi dr. sc. Ivica Ikić a hibridi su plod selekcijskog tima kuće (Kozić, Vragolović, Buhiniček, Jukić, Živković i ostali stručnjaci na zavodima), te mnogih ratara koji siju za pokuse

Sam broj okupljenih stručnjaka, ratara i trgovaca (ni prosvjedi ne mogu više okupiti) najbolje govori o popularnosti BC hibrida kukuruza, na čijem oplemenjivanju Institut osnovan koncem 19. stoljeća sustavno i pod ovim imenom radi od 1961. godine. Sjeme se po najvišim svjetskim standardima proizvodi za zrno, silažu i specijalne namjene, dakle od imperativa prinosa do bijelih, kokičara, pečenjaka, pa svakako i onih za prave domaće žgance, puru ili palenticu. Institut, dioničko društvo vodi dr. sc. Ivica Ikić a hibridi su plod selekcijskog tima kuće (Kozić, Vragolović, Buhiniček, Jukić, Živković i ostali stručnjaci na zavodima), te mnogih ratara koji siju za pokuse, od Slavonaca (Matijaševići iz Komletinaca) do Slovenaca (Pečari iz Ljubljane - Polja), te svojom tehnološkom sposobnošću ostvaruju s BC hibridima zaista vrhunske rezultate.

Slično je i s reprodukcijskim materijalom za strne žitarice, krmno bilje, soju i djetelinsko travne smjese, a najviše imponiraju podaci o postocima zasijanih površina domaćim sjemenom te njegovo širenje po svjetskim žitnicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije