Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dodatna ispitivanja'

Bazen na Sveticama zatvoren do daljnjeg, kupači kažu da se raspada, Holding da je sve OK

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
22.08.2018.
u 10:52

Standardno godišnje održavanje trebalo je trajati tri tjedna, a taman kad je bio rok za otvaranje kupališta, produljio se rok za remont

Tri tjedna – toliko, objavila je ustanova Upravljanje sportskim objektima prošlog mjeseca, trebao je, zbog standardnog godišnjeg remonta, biti zatvoren bazen na Sveticama. Redovito se održavanje, međutim, pretvorilo u zatvaranje bazena do daljnjega, i to “zbog potrebe za provođenjem dodatnih ispitivanja nakon provedenih radova na remontu”.

I dok iz Holdinga uvjeravaju kako je s bazenom sve u redu i kako je riječ “o unaprijed predviđenim radovima”, iako se ne zna njihov razlog kao ni kraj, Zagrepčani su gotovo pa sigurni da se na istoku grada ne radi samo o redovnom održavanju.

Popucale pločice i hrđa

– Mijenjaju pločice jer su popucale. Već neko vrijeme stoje takve pa su vjerojatno to sad odlučili riješiti kad je prilika – komentirala je jedna kupačica, dok su i drugi zaključili kako ima problema, između ostalog, s hrđom, koja se počela nakupljati već nekoliko mjeseci nakon otvorenja kompleksa. No u Zagrebačkom holdingu inzistiraju da je sve rutinski.

– Naglašavamo da je riječ o unaprijed predviđenim radovima koji su se i prethodnih godina obavljali radi održavanja bazena – poručuju. Remont tako ulazi u četvrti tjedan, što je dulje od svih ostalih zagrebačkih plivališta. Na bazenu u Domu sportova, primjerice, održavanje je trajalo dva tjedna, dok bi se remont na bazenima Mladosti na Savi trebao napraviti u roku od tri tjedna, koliko je bilo predviđeno i za bazen Svetice. Za usporedbu, prošle je godine održavanje bazena kojem sad trebaju “dodatna ispitivanja” trajalo 24 dana. Produljenje rokova za radove iznenadilo je i vijećnike u tamošnjoj gradskoj četvrti te mjesnom odboru.

Nešto tu sigurno nije u redu

Predsjedniku Gradske četvrti Maksimir Stanku Gačiću nije posve bilo jasno zašto se produljuje rok za remont bazena koji je zapravo nov.

– Pa star je samo dvije godine. Neobično je što se moraju provoditi dodatna testiranja – rekao je Gačić, dok predsjednica Mjesnog odbora Maksimirska naselja Katica Požega misli da je do produljenja remonta došlo zbog nekakvog kvara. Kako je rekla, sedam godina trajala je gradnja i već nakon dvije rade se “testiranja”, što je siguran indikator da nešto nije u redu.

>> Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

Ključne riječi

Komentara 10

IG
Igi125
14:24 22.08.2018.

Kad procitam da su obicne bazene na Sveticama gradili sedam godina i nakon dvije godine zahtjevaju vece održavanje od redovnog onda ne mogu da se ne zapitam što nas tek ceka nakon velikih građevinskih zahvata poput rotora kod Remetinca, generalke na svim mostovima..... Inace tko prolazi Trnavom može se uvjeriti da je " opet" raskopan dio rotora.

HE
herojulice
12:30 22.08.2018.

Kad smo im već oduzeli kupanje vidi ovdje popucale pločice, vidi ovdje curi, vidi ovdje...... evo dodatnog posla za izvlačenje love. Posao, skrpaj za ženidbu a naplata kao pozlaćeno.

MU
Muzakus
15:21 22.08.2018.

Kao sto je rekao gradonacelnik Zagreb: "Ako Hrvati zele zivjeti kao Zagrepcani neka glasaju za mene".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije