Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjetio cvjetno naselje

Banožić najavio reviziju žutih oznaka za one koji ne mogu useliti u svoje domove

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/10
21.05.2020.
u 18:15

Iako su kriteriji za dobivanje gradskih stanova jasni od prvog dana, ministar Banožić nakon razgovora s ljutim i razočaranim građanima priznao je da su se s vremenom ukazali neki novi problemi.

'Tko će nama čuvati djecu dok mi skupljamo papirologiju', 'Ja sam slijepa osoba, zar ne ispunjavam uvijete za socijalni stan', 'Zima dolazi, gdje ćemo živjeti', samo su neka od lavine pitanja koja su od čekanja iznemogli Zagrepčani danas ispred Studentskog doma Cvjetno naselje uputili ministru državne imovine Mariju Banožiću.

Iako su kriteriji za dobivanje gradskih stanova jasni od prvog dana, ministar Banožić nakon razgovora s ljutim i razočaranim građanima priznao je da su se s vremenom ukazali neki novi problemi.

- Saznao sam da ima ljudi koji imaju žute oznake, a ne mogu se vratiti u nekretninu. To će biti jedna od prvih tema o kojoj ću razgovarati s Gradom Zagrebom, da se napravi detaljniji pregled tih objekata. Tako ćemo pokušati pronaći rješenje i za te građane – poručio je ministar imovine dodavši da 'ne smijemo zaboraviti ni 140 milijuna kuna za sanaciju dimnjaka, krovišta i bojlera'.

Kako bi što prije pomogli ovim unesrećenim ljudima, Banožić je najavio da u ponedjeljak u 'Cvjetno' dolaze službenici Ministarstva državne imovine, kao i volonteri s Ekonomskog fakulteta, odnosno članovi udruge Ekonomska klinika, koji će unesrećenima od potresa pomoći oko prikupljanja dokumentacije za javni poziv.

- Mnogi su ovdje iskazali nezadovoljstvo po pitanju suradnje s Gradom Zagrebom i kriterija koji oni ne zadovoljavaju iako se osjećaju da imaju pravo na stan pa će i to biti još jedna nova tema za razgovor s Gradom. Svima je u cilju naći jedno zajedničko rješenje i za one koji se ne mogu pronaći u javnom pozivu Grada Zagreba po pitanju financiranja najma od strane države ili dodjele stanova – zaključio je Banožić okružen zabrinutim licima koja još uvijek nisu dobila odgovor na sva svoja pitanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije