Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEDLOG U 9 TOČAKA

Bandiću se ne sviđa Zakon o obnovi Zagreba: Ovo nije Gunja

Zagreb: Milan Bandić o nastavku sanacije grada nakon potressa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
02.04.2020.
u 14:17

Želimo sudjelovati u zakonu koji je životan, nema građana prvog i drugog reda, svi se trebaju jednako tretirati - i oni pod Sljemenom i oni u Donjem i Gornjem Gradu, kazao je danas gradonačelnik Milan Bandić.

Ne želimo sudjelovati u projektu koji je lomljenje preko koljena bez obzira bili izbori za 3 ili 6 mjeseci. Ovo nije Gunja i mi u tome ne želimo sudjelovati.  Želimo sudjelovati u zakonu koji je životan, nema građana prvog i drugog reda, svi se trebaju jednako tretirati - i oni pod Sljemenom i oni u Donjem i Gornjem Gradu, bez obzira jesu li u kućama ili stambenim jedinicama, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji koju je sazvao danas posljepodne kako bi komentirao nastavak sanacije grada nakon potresa te prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom. 

Kazao je i da će dati prijedlog sa devet točaka koji se odnosi na razlike na dosadašnji prijedlog države vezan uz obnovu Zagreba od potresa.

- Grad Grad treba popraviti svoje objekte iz svojih izvora sredstava, država svoje objekte iz svojih izvora sredstava. A kako? Vidjet ćete u prijedlogu - istaknuo je Bandić, naglasivši da se njemu nigdje ne žuri.

Ivica Rovis, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje, rekao je pak da s Vladom imaju odlične kontakte, a d Vlade su tražili da obnova bude kompletna te da se jasno odrede omjeri financiranja za grad, državu i EU.

- Kriteriji utvrđivanja novčane pomoći za vlasnike kuća još nisu određeni. Iz prijedloga zakona nije jasno kako će se graditi zamjenski stanovi - kazao je Rovis. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Niškorist
Niškorist
17:50 02.04.2020.

Bolest brzo napreduje ?

TM
trade_mark
16:02 02.04.2020.

maloj maci se ne sviđa zakon jer ne vidi dovoljno mjesta za pljačku! siroče.

Avatar Niškorist
Niškorist
18:00 02.04.2020.

Kak se zove naslov knjige koje je napisao Dostojevski za Bandića ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije