Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMOZATAJNE

Bandićeve žene – kad ispune svoju svrhu, žive u njegovoj sjeni

Bandićeve žene
Foto: ''
1/2
12.02.2014.
u 10:30

Na izborima za Gradsku skupštinu gradonačelnik im je dao glavnu ulogu, ali sad igraju epizodne; dosad je javnost sa svojim stavom upoznala samo Mirna Šitum

Na lanjske izbore za zagrebačku Gradsku skupštinu gradonačelnik Milan Bandić izašao je s listom krcatom poznatim licima. Posebice ženskim kojima je Bandić dao čak 26 od 51 mjesta na listi. I za dogradonačelnice je postavio žene – Vesnu Kusin i Sandru Švaljek. Iako su najavljene kao veliko pojačanje, dosad su uglavnom igrale epizodne uloge skrivajući se od javnosti u Bandićevoj sjeni.

Sandra Švaljek prije devet mjeseci ambiciozno je najavila da će prvo napraviti “dobar uvid u stanje u Zagrebačkom holdingu”, a da će potom “okupiti dobar tim” i “sustavno rješavati situaciju”.

Slabi rezultati

Stvarnost ju je brzo demantirala – na čelo Holdinga došao je stari Bandićev kadar Slobodan Ljubičić koji sam rješava situacije, bez konzultacija sa S. Švaljek. Cinici bi primijetili kako je zapravo dobro da se Švaljek dogodila afera sa zapošljavanjem njezina supruga u gradskoj administraciji jer su tako Zagrepčani barem doznali ime svoje dogradonačelnice za gospodarstvo.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Ambiciozno je startala i V. Kusin najavivši rješenje za Paromlin, preseljenje kazališta Komedija...

Zapravo se nakon izbora ništa bitno nije dogodilo. Percepcija je da su žene i mladi manje skloni nekim igrama, što se pokazalo netočnim. Svaka vlast korumpira

Žarko Puhovski

politički analitičar

– Što se Komedije tiče, zasad nema ništa nova, a Paromlin je problem star 20 godina i ne može se riješiti preko noći – tvrdi Kusin.

Svjetski priznata liječnica za melanom Mirna Šitum bila je jedna od uzdanica na Bandićevoj listi, a onda je preuzela Ured za zdravstvo. Sad je njezino mišljenje došlo do izražaja jer Bandić dvoji hoće li prodati Gradske ljekarne, kako je planirao s Ljubičićem, ili će se prikloniti njezinu protivljenju toj ideji. Šitum kaže da se nije pokajala što je ušla u Bandićev tim jer provodi program zbog kojeg je i pristala na to.

Osiguravaju mu većinu

– Suradnju s gradonačelnikom ne smatram političkim potezom već djelovanjem u društvenom segmentu. Nemam nikakvih diktata osim savjesti i stručnosti – kazala je Šitum. Sličnog je mišljenja i zastupnica Ana Stavljenić Rukavina. Ističe da s Bandićem profesionalno surađuje i da joj to omogućava realizaciju njezinih ideja.

– Moj je interes kvalitetnija zaštita u zdravstvenim ustanovama i to uspješno radimo u suradnji s različitim uredima – kaže Stavljenić Rukavina. Politički analitičar Žarko Puhovski drži da su “Bandićeve žene” ispunile svoj cilj, osigurale mu većinu u Skupštini te da s takvom platformom može i dalje.

– Zapravo se nakon izbora ništa bitno nije dogodilo. Percepcija je da su žene i mladi manje skloni nekim igrama, što se pokazalo netočnim. Svaka vlast korumpira. Neki misle da su i oni, a ne samo Bandić, politički subjekti, a to bi trebali ispitati. Sigurno imaju utjecaja na Bandića jer na njega utječu i ljudi na ulici. Ali samo dok to nije u suprotnosti s njegovim interesima – ocjenjuje Puhovski.

Komentara 16

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:36 12.02.2014.

U njegovoj sjeni, ali sa velikom plaćom!

IB
iva.begovic
15:59 12.02.2014.

Prof. Stavljenić kaže: "Moj interes je kvalitetnija zdravstvena zaštita". A čiji interes to nije, pitam se ja. Zašto nije precizno navela način na koji tome doprinosi sa pozicije gradske zastupnice. Floskule i fraze.

PR
Prunus
13:12 12.02.2014.

Divne žene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije