Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjere štednje

Bandićeva stranka Tomaševiću: 'Ne ukidajte socijalne mjere, ukinite financiranje predsjednika Skupštine'

Zagreb: Bandić uručio Ugovore za donaciju osam obitelji za obnovu nekretnine oštećene u potresu
Igor Soban/PIXSELL
14.11.2021.
u 20:00

Iz stranke pokojnong gradonačelnika Milana Bandića (BM365) tvrde kako bi 'deprofesionalizacija' mjesta predsjednika gradske Skupštine u mandatnom razdoblju rezultirala uštedom od 3 milijuna kuna.

Stranka Bandić Milan 365 uputila je otvoreno pismo gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću tražeći od njega da odustane od, kako kažu, ukidanja mjera za obitelj, a umjesto toga nude mu način kako da uštedi 3 milijuna kuna.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani gradonačelniče,
nakon niza Vaših javno objavljenih namjera o ukidanju populacijskih mjera (Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje, Odluke o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta, besplatnih udžbenika za učenike), a koje direktno pogađaju OBITELJ, koja kako je i Ustavom propisano, mora biti pod posebnom zaštitom, primorani smo upozoriti na štetnost takvog postupanja i predložiti sljedeće:

- Uvažavajući činjenicu da demografska slika RH nije zadovoljavajuća, da je potreba zaštite obitelji veća nego ikad, mjesta za ukidanje najavljenih mjera, odnosno UŠTEDE na obiteljima NEMA. Dapače, potrebno je nastaviti, poboljšati i uvesti nove mjere, a sve u svrhu zaštite OBITELJI i sprečavanja izumiranja stanovništva naše države.


- Kao primjer i prijedlog uštede navodimo deprofesionalizaciju funkcije mjesta predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, koji JEDINI u Republici Hrvatskoj prima plaću za tu funkciju te uz to ima i sve ostale pogodnosti (službeno vozilo, vozača...)

- Ukoliko se obnašanje dužnosti predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba bude obavljalo isključivo za naknadu koju primaju i ostali izabrani zastupnici Gradske skupštine, u mandatnom razdoblju djelovanja Gradske skupštine Grada Zagreba može se uštedjeti preko 3 milijuna kuna!!!


To je samo jedan od primjera na kojima se mogu primijeniti mjere ušteda, a da se uštedama ne ugrožavaju najranjivije skupine naših sugrađana!"

Komentara 16

2X
2Xgeneral
05:18 15.11.2021.

nevjerojatno koje prijedlge imaju likovi koji su satrli zagreb. opljačkali ga, napunili ercegovcima koji ništ ne rade. sve razjuriti - nekase vrate na rodnu grudu i tamo stvaraju bolju budućnost. zagreb nekaostave na miru.

SL
slavenZadravec
07:42 15.11.2021.

Sada kada je jasno u kakvom su stanju ostavili Zagreb bandićevcima se može samo poručiti: Kako se usuđujete uopće javljati.

HR
Hrabraja
21:39 14.11.2021.

Mjera nije demografska nego biračka. Ne kužim, majka pošalje djecu u školu i cijeli dan sjedi doma, a dobiva plaću. Samo u ZG Da ta mjera vrijedi, onda ni bila u cijeloj Hrvatskoj. Lovu lako vratimo ako provjeromo sve zadnje poslove sa gradom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije