Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera agram

'Trebalo bi zatvoriti 100 tisuća Hrvata jer se svi tako zapošljavaju'

Afera Agram
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
26.09.2018.
u 19:05

Mogao je ostatak života provesti na sudu ili spasiti se na ovaj način, kaže odvjetnik Mate Matić

Pripremno ročište u aferi Agram danas je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo na pomalo neočekivan način. Naime, Ante Dodig, bivši direktor Plinare koji je optužen za nezakonito zapošljavanje, odlučio je priznati krivnju te se nagoditi s USKOK-om. Uvjetno je osuđen na šest mjeseci uz rok kušnje od dvije godine, a njegov odvjetnik Mate Matić objasnio je zašto se Dodig na to odlučio.

Čeka se očitovanje obrane

– Za kazneno djelo koje se mom klijentu stavlja na teret, nezakonito zapošljavanje, trebalo bi biti 100.000 Hrvata zatvoreno jer je to modus operandi u Hrvatskoj, tako da to nije ništa novo. Kada imate čovjeka koji zbog takvog kaznenog djela završi u istražnom zatvoru i kojega pretvore u sastavni dio afere za koju je od početka bilo jasno da ima druge konotacije od onih o kojima pričamo, to je definitivno nešto iz čega se trebate izvući da spasite čovjeka tako da ne provede ostatak života na sudu. Jer u sudskom procesu u kojem imate ovoliko ljudi neminovno je da će to trajati godinama i prema tome jedini pravi izlaz iz svega ovoga bio je da se pokušamo dogovoriti - kazao je Matić.

Afera Agram
1/6

Dodao je da se nada da je to najbolje rješenje za njegova klijenta u odnosu na kojeg je postupak razdvojen.

Dodig se teretio da je u Plinari na zamolbu Slobodana Ljubičića i Petra Pripuza mimo javnog natječaja zaposlio jednu ženu.

Što se tiče ostalih optuženika u ovoj aferi, predvođenih Milanom Bandićem, pripremno ročište prekinuto je do ponedjeljka jer je USKOK sudu nakon izmjena optužnice dostavio popis dokaznih prijedloga na koje se obrana treba očitovati.

Optužnica je mijenjana u ožujku ove godine, nakon što je sud potvrdio sedam od 10 točka optužnice, dok su preostale tri vraćene USKOK-u na nadopunu istrage.

Traje mu jedno suđenje

Na optuženičkoj klupi tako sjede Milan Bandić, Miro Laco, Slobodan Ljubičić, Petar Pripuz, Željko Horvat, Ivan Tolić, Ivan Markušić, Filip Čulo, Miljenko Benko, Vidoje Bulum, Zdenko Antunović, Koraljka Rožanković Uremović i Branko Mihaljević. Terete se za razne zloporabe, poput nezakonitog zapošljavanja, a prije Dodiga već se nagodio i Dragutin Kosić. On je krivnju priznao odmah nakon podizanja optužnice te je uvjetno osuđen.

Gradonačelnik Bandić danas nije bio raspoložen za davanje izjava. Tek je na upit hoće li dolaziti na ovo suđenje kazao:

Doći ću uvijek kada me sud pozove.

Njemu trenutačno traje suđenje za aferu Štandovi, a tamo je bio samo na prvoj raspravi na kojoj je upozoren da se rasprava može održati i bez njegove nazočnosti.

>> Pogledajte što je Milan Bandić rekao u OŠ Vukomerec gdje roditelji strahuju od problema s romskim obiteljima

Komentara 59

Avatar javorko
javorko
09:43 26.09.2018.

kuzite on zna za svaku muljazu u gradu bez njega ni golub se ne može pokenjati ali kad je u pitanju odgovornost za pocinjena kaznena djela tada on nonsalatno izjavljuje da "institucija neka rade svolj posao" i salje na sude svoje najblize suradnike da budu umjesto njega osudeni i saslusani!!Kakva hrabrost karakater nevideni pravosude i cijelokupna drzava moraju se sramiti s kojim respektom grle pocinoce teskih kaznenih djela korupcije!!

DA
darwil
09:50 26.09.2018.

Bliži se dan oslobođenja Zagreba od najvećeg muljatora i taj dan Zagrebčani trebaju slaviti

LE
LeandroZG
09:59 26.09.2018.

poceli su Banditu okretati ledja, znoji se frajer ujutro na 6 stupnjeva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije