Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradske financije

Bandić u Skupštini predstavio novi zagrebački proračun

bandic
Goran Jakus/Pixsell
09.12.2010.
u 15:16

- Uvjeren sam da će zastupnici položiti test odgovornosti. Ovime ćemo olakšati srednjem sloju - kazao je gradonačelnik Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da su digli za 300 kuna cenzus po članu obitelji za donju granicu u kojoj će grad potpuno subvencionirati boravak djece u vrtićima, a dignuli su gornju granicu, sa 7000 na 8000 kuna. Promijenjene su granice kategorija i za primanja između 2000 i 8000 kuna. Danas je Bandić to objavio predstavljajući proračun za 2011. o kojemu će zastupnici glasovati 20. prosinca.

– Uvjeren sam da će zastupnici položiti test odgovornosti. Ovime ćemo olakšati srednjem sloju – kazao je gradonačelnik Bandić. Slavko Kojić, pročelnik za financije, naglasio je da su u "prerađeni" proračun uvrstili gotovo sve primjedbe koje su zastupnici imali na prošloj sjednici Gradske skupštine. Bandić je kazao da grad i javne službe moraju funkcionirati, za što im je nužna suradnja sa Zagrebačkim holdingom. Do sada su oko suradnje grada i Holdinga s Ivom Čovićem, predsjednikom Uprave Holdinga, razgovarali Bandićevi predstavnici Slavko Kojić i Ladislav Prežigalo, pročelnik za gospodarstvo.

– Nisam ja razgovarao jer ih podcjenjujem nego su Kojić i Prežigalo resorni ljudi, bolje su upućeni u situaciju – opravdao je gradonačelnik izbjegavanje sastanka s Čovićem. No grad traži da Uprava Holdinga racionalizira troškove, a zajedno planiraju raditi na problemu ZET-a i subvencijama za prijevoz. Komunalni doprinos od 137 milijuna kuna za gradnju naselja Sopnice, koji nije bio uvršten u proračun, bit će plaćen u tri rate. Dokumente za ostvarivanje prava subvencija prijevoza, vrtića i ostalih prava koje građani imaju trebaju se predati do 2. svibnja, a do tada će grad subvencije isplaćivati kao i do sada. Holdingu će dvanaestine za subvenciju besplatnog prijevoza uplaćivati do 1. srpnja. Proračun je planiran na 6,79 milijardi kuna.

Komentara 3

SV
svnedjelja
09:22 14.12.2010.

a ja sam mislio da su to napravili drugovi kome-nista hehehehehehehehe iz 1945. hehehehehe

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
19:29 18.12.2010.

Hajde SDP-ovci.Ručice u zrak,ili će vas Bandić povući za klempave uši.Otišla je vaša \"hrabrost\" tokovima zagrebačke kanalizacije.Dobro je prvi kokot u kokošinjcu rekao....a što ako ne dobijemo izbore.....Da.Nije se dobro igrati vatrom.Ostaju opekline.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
19:33 18.12.2010.

I opet će SDP stado u zagrebačkom toru, zvanom skupština,vijerno slijediti svojega dugogodišnjeg pastira,te bezpogovorno odblejiti drastična poskupljenja,s kojima oni ,u bliskoj budućnosti,\"neće imati veze\".Bernardiću,gdje ti je kičma ? Gdje ti je obraz ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije