Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić tako kaže

Zbog naplate po volumenu, od 1. studenoga otpad jeftiniji 34 i 42%

kontejner
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
14.10.2015.
u 16:59

– Sve će se pomalo rješavati u hodu, ne treba građane kažnjavati ako nemaju kante, sve će biti poznato za tjedan dana, kaže Bandić

Od 1. studenog obiteljske će kuće odvoz otpada plaćati po volumenu i imat će niže račune, kazao je jučer gradonačelnik Milan Bandić i najavio konferenciju za medije za tjedan dana kad će o tome iznijeti detalje.

– U obiteljskim kućama bit će u prosjeku 34 posto niža cijena, a u zgradama u prosjeku 42 posto niža. To je posljedica toga što će se plaćati po volumenu, a ne više po kvadratima. To će se sve pomalo u hodu rješavati. Ne treba građane kažnjavati ako nemaju kante, a Čistoća će se prilagođavati – kazao je Bandić.

Trenutačno, kazao je, Čistoća kućanstvima dostavlja kante za otpad, a početkom iduće godine ili na proljeće smanjit će se broj odvoza s tri na dva puta tjedno.

– Želja je građana odvajati otpad, reciklaža je nužan element uz spalionicu i mehaničko-biološku obradu otpada. Bolju čestitku pred konac godine nismo mogli poručiti. Problem je nastajao 50-60 godina i ne može se riješiti za nekoliko sati. Treba dizati ekološku osviještenost građana i infrastrukturu – kazao je gradonačelnik.

No, naplata odvoza otpada po volumenu svejedno kasni. Najavljena je prije godinu dana, ali, osim u svojim pilot-fazama u pojedinim gradskim četvrtima, nije zaživjela.

Komentara 9

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:53 14.10.2015.

Tko laže, taj i krade. Sopranosi su amateri naspram ovog cirkusa u Bandopolisu.

GU
guderian
19:40 14.10.2015.

Eh... nevjerojatno je kako moze tako govoriti neistinu, da ne kazem tezu rijec. Po SLUZBENOM izracunu koji je dostavljen od strane cistoce umjesto dosadasnjih 30 kn racun ce biti preko 125 kn ako budu vozili 3x tjedno... a ako se smiluju pa budu vozili "samo" 2x tjedno biti ce vise od 60 kuna... sramota!

ZZ
zeko-z
21:15 14.10.2015.

Ovo je samo predizborna igra i obmana. Ko ovo može razumjeti? Ako se umanje računi za navedene postotke, onda će valjda i prihod Čistoće pasti za 35-40%, tako su nas učili u školi. Znači li to da sada Čistoća naplaćuje više od potrebnog ili da će u skoroj budućnosti biti u znatnom gubitku? Onda će vjerojatno uskočiti vrli gradonačelnik i pomoći iz gradskog proračuna, našim novcem, novcem građana. Ili će iza izbora jednostavno opet podići cijenu. Ko je tu lud? Ili će namještati privatnicima da se oduži sponzorima. A zamislite onda koliko bi ta usluga koštala i koja bi bila kvaliteta, jer takvi neće raditi bez da ostvare znatnu dobit. Ovo je priprema nove pljačke građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije