Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11 DOMOVA NA 17 LOKACIJA

Bandić: Svi domovi za starije i nemoćne sigurni su za korisnike

Zagreb: Milan Bandić o stanju domova za starije i nemoćne
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
29.03.2020.
u 20:22

Niti jedan dom nije pretrpio veće štete uzrokovane potresom, kazao je danas gradonačelnik Milan Bandić

Svi domovi za starije i nemoćne, koji su u nadležnosti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, sigurni su za korisnike, kojih ima 3836. Niti jedan dom nije pretrpio veće štete uzrokovane potresom, a riječ je o 11 domova koji djeluju na 17 lokacija. 

Tako je na današnjoj konferenciji posvećenoj stanju domova nakon potresa rekao gradonačelnik Milan Bandić dodavši da su na 14 lokacija stručnjaci utvrdili mala ili zanemariva oštećenja, dok zgrade na tri lokacije (u Dubravi, na Trešnjevci te u Maksimiru) imaju umjerena oštećenja.

Domovi, poručuje Bandić, pružaju i izvaninstitucionalnu usluge, odnosno pomoć u kući koju koristi 2336 korisnika (dostava gotovog obroka i usluga gerontodomaćice). Usluga se pruža kontinuirano uz provođenje propisanih zaštitnih mjera. Podsjetimo, radi prevencije širenja zaraze koronavisurom među ovom najosjetljivijom skupinom, starijima i kroničnim bolesnicima, zabranjene su posjete u domovima i obustavljeno je pružanje usluga cjelodnevnog boravka. Također korisnici ne izlaze van, izuzev u nužnim i opravdanim situacijama (odlazak na bolničko liječenje ili neodgodive zdravstvene postupke).

Komentara 1

Avatar Niškorist
Niškorist
18:16 30.03.2020.

Ne govori istinu domovi su u jako lošem stanju rolete i prozori zakucani čavlima loš protok vode parketi se raspadaju Kade u sobama .Dom za Starije Pešćenica Donje Svetice !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije