Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLINA IMA ZA TRI TJEDNA, LACI OPOMENA

Bandić : Sljeme moramo još više približiti Zagrepčanima

08.01.2009.
u 14:21

Nakon što je ostvaren "san" i Svjetski kup u velikom stilu doveden u hrvatsku metropolu, gradonačelnik Bandić zajedno sa svojim timom ne odustaje od ideje da od Sljemena napravi destinaciju koja neće samo za Svjetskoga kupa (dva dana u godini) biti ispunjena skijašima. Bez sumnje sjajno organizirane utrke uljepšale su sliku Sljemena kao atraktivne skijaške destinacije, no unatoč svemu jasno je da se kvaliteta St. Moritza ili Kitzbuhla neće i ne može doseći sjajnom hranom i raskošnim nagradnim fondom s kojima Zagreb dočekuje najbolje skijašice i skijaše svijeta.

Besplatno za umirovljenike i nezaposlene
Prema novom rasporedu i želji da Sljeme postane atraktivna destinacija, Grad Zagreb odlučio je da pravo na besplatne godišnje karte imaju hrvatski ratni vojni invalidi, a pravo na besplatne dnevne karte dobili su svi umirovljenici i nezaposleni.

- Ono što sam oduvijek govorio jest da Sljeme ne uređujemo samo radi Skijaškog kupa nego i radi svih naših sugrađana, to jest da Sljeme približimo svim građanima Zagreba. Sjajno je da smo uspjeli s utrkama Svjetskog kupa, međutim time ne završava naš projekt Sljemena jer naš je cilj da i radnim danom Sljeme bude puno i da oni koji nemaju novca mogu skijati besplatno - naglasio je gradonačelnik Bandić.

Prema prvim podacima, na skijanje je krenulo više od 250.000 hrvatskih građana. Sljeme unatoč željma vodećih ljudi grada Zagreba nije u njihovim planovima i bez obzira na to kako bude uređeno i koje uvjete bude nudilo, male su šanse da i mali dio od četvrt milijuna Hrvata svoje knjige donese na Sljeme.

Neprimjereni kum
Osim skijanjem, gradonačelnik Bandić bavio se i drugim temama. Na izravno pitanje hoće smijeniti gradskog dužnosnika SDP-a Miru Lacu koji je, nagađa se, bio vjenčani kum Mirku Norcu, Bandić je diplomatski izbjegao odgovor istaknuvši samo da je, ako se informacija pokaže točnom, Lacino ponašanja bilo neprimjereno.

Novi sustav porodiljnih naknada
Najavljene su i promjene u sustavu porodiljnih naknada u Gradu Zagrebu, ali više o svemu znat će se za desetak dana, zasad se zna da će naknade za prvo i drugo dijete biti veće. Što se tiče plina, građani Zagreba ne trebaju strahovati, plina ima za sljedeća tri tjedna, ali gradonačelnik je "apelirao da se svi ponašaju racionalnije".

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije