Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojeftinjenje

Bandić: Sat parkiranja u 1. zoni 10 kuna i može se ostati dva sata

'08.07.2009., Zagreb - Predstavljanje sest mjeseci rada Arene Zagreb i planova za sezonu 2009./2010. te dvorane. Milan Bandic, gradonacelnik Zagreba. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
19.05.2011.
u 11:43

Istodobno će se naplata parkiranja u 2. i 3. zoni skratiti za sat vremena, pa će se parkiranje naplaćivati do 20, a ne do 21 sat

Gradonačelnik Milan Bandić odlučio je da će od 1. lipnja parkiranje u 1. zoni pojeftiniti sa 12 na 10 kuna, a dopušteno vrijeme parkiranja produljuje se s dosadašnjih jedan na dva sata. Istodobno će se naplata parkiranja u 2. i 3. zoni skratiti za sat vremena, pa će se parkiranje naplaćivati do 20, a ne do 21 sat. U tim zonama parkirano vozilo moći će se zadržati sat vremena duže - tri sata u drugoj zoni i četiri sata u trećoj zoni. Cijene parkiranja u te dvije zone ostat će iste, pet, odnosno dvije kune po satu. Parkirališna mjesta oko trgovačkog centra Avenue Mall u Sigetu prelaze iz 2. u 3. zonu.

– To smo odlučili nakon prijedloga i primjedbi građana i zastupnika. To je odgovorna uprava dužna učiniti. Napravili smo reda s povlaštenim kartama pa sada ima mjesta u 1. zoni – kazao je Bandić. Dodao je kako je umjereni optimist i nada se da će Gradska skupština odobriti kupnju mjesečnih parkirnih karata po tržišnim cijenama. No, neće inzistirati na tome da tržišne cijene budu 3.000 kuna za treću, 5.000 kuna za drugu i 8.000 kuna za prvu zonu, kako je ranije predložio, a što su zastupnici odbili. – Povlaštene karte nisam nikome dao mimo pravila, a tražio sam ih još 200 za zastupnike u Skupštini i Saboru. Meni naljepnica ne treba, mene vozi službeni vozač – naglasio je Bandić.

Na moguće primjedbe da je odluku donio zbog skorašnjih izbora, Bandić je kazao: “Daj Bog da su izbori svaka tri mjeseca ako su mjere ovakve”. Voditelj Zagrebparkinga Robert Mišeta kaže da se u gradskoj upravi o smanjenju cijena nisu dogovarali sa Zagrebparkingom, te da trenutačno računaju troškove za provođenje te odluke.

– Treba reprogramirati sustav i prilagoditi ga novom načinu naplate, staviti nove znakove na nekim mjestima, a na nekima ćemo to riješiti naljepnicama. Još ne znamo ni koliko će ta odluka utjecati na prihode Zagrebparkinga – kazao je Mišeta. Bandić tvrdi da će Zagrebparking profitirati jer će se sada vozači duže zadržavati.

Ključne riječi

Komentara 23

IM
imra
19:58 20.05.2011.

koliko košta sat parkiranja tovara iz pogane vlake kraj gruda ?

DE
detour
12:15 19.05.2011.

zasto milan bandic nije uhapsen?

BI
bilikamen
15:06 19.05.2011.

Ko u New Yorku, Tko se s nama može?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije