Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prebjeg iz HSS-a

Bandić potvrdio: "Vuletić ide sa mnom na izbornu listu!"

darko vuletić, milan bandić
Patrik Macek/Vecernji list
04.11.2011.
u 08:00

Bandić bi po svemu sudeći trebao biti prvi, a "prebjeg" iz seljačkih redova Vuletić – drugi na listi, no više o pozicioniranju na nezavisnoj listi prvog čovjeka Zagreba znat će se idući tjedan kada se ona i – objavi.

Milan Bandić potvrdio je kandidaturu šefa gradskog HSS-a Darka Vuletića na njegovoj nezavisnoj listi na idućim parlamentarnim izborima. Milan Bandić potvrdio je Vuletićev "transfer" u njegov tabor nakon višetjednog glasnog šaputanja kako se dogovaraju o zajedničkom istupu na izborima, što je izazvalo ljutnju dijela HSS-ovaca u gradu podno Sljemena.

Bandić bi po svemu sudeći trebao biti prvi, a "prebjeg" iz seljačkih redova Vuletić – drugi na listi, no više o pozicioniranju na nezavisnoj listi prvog čovjeka Zagreba znat će se idući tjedan kada se ona i – objavi.

Nakon vijesti o prelasku u politički tabor Milana Bandića, u HSS-u je odmah sazvana sjednica izbornog stožera, koji se do jučer nije želio očitovati o ovom "političkom koketiranju" između njegova predsjednika i zagrebačkog gradonačelnika. U iščekivanju odluke ostaje velika ljutnja oko 220 članova podsljemenskog ogranka HSS-a koji već nekoliko dana oštro prozivaju svoga gradskog šefa Darka Vuletića zbog suradnje s Bandićem.

Zatražili su da predsjednik stranke Josip Friščić tomu napokon stane na kraj te Vuletića izbaci iz stranke, objasnio je Tomo Viduka, predsjednik HSS-a Podsljeme koji pretendira na čelnu poziciju seljaka u Zagrebu.
– Mimo očiju javnost, ali i HSS-a, dogovaraju strategiju za 1. izbornu jedinicu – prozivali su iz podsljemenskog ogranka HSS-a dok se danas Bandić nije javno oglasio te obznanio ono što kriomice Vuletić i on dogovaraju već danima.

– Želimo braniti svoje dvorište, a Vuletić je izdao 5000 članova HSS-a u Zagrebu – optužio je Tomo Viduka. Taj sedamdesetogodišnji političar drži da Friščić sada više nego ikada treba odbaciti Vuletića. Sebe pak Viduka vidi jedinim kandidatom na čelnom mjestu HSS-a Zagreb s obzirom na dvadesetogodišnji rad u stranci.

Komentara 6

DE
detour
16:15 04.11.2011.

nasli su se.

AM
amato
20:43 04.11.2011.

Bandiću želim uspjeh. Ali se bojim da će se potvrditi da je poltički mrtvac.

Avatar Nick2k
Nick2k
21:41 04.11.2011.

Miki, dzabe ti je... Više te nitko ne voli! Trebao si otići prije godinu dana, pa bi se sada možda vratio, a ovako... nema šanse da se ikada vratiš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije