Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vode se pregovori

Bandić potvrdio da se razmatra naplata parkiranja u cijelom Zagrebu

Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.09.2019.
u 13:59

Nigdje nećemo proširivati zone i uvoditi parkiranje bez konsenzusa s građanima odnosno mjesnim odborima i vijećima gradske četvrti, rekao je Bandić

Grad Zagreb razmatra uvođenje naplate parkiranja u cijelome gradu, potvrdio je gradonačelnik Milan Bandić, dodavši da se o tome vode pregovori s mjesnim odborima i vijećima gradskih četvrti. Ipak, izjavio je da se naplata neće uvoditi protiv volje građana.

– Tijekom vremena doći će do toga da će se sve zonirati pravedno. Pa ćemo uvesti parking koji će biti pravedan, koji će biti provediv i koji će biti racionalan. A nigdje nećemo proširivati zone i uvoditi parkiranje bez konsenzusa s građanima odnosno mjesnim odborima i vijećima gradske četvrti – rekao je Bandić, javlja HRT.

Video: Naplata parkiranja u Središću

 

Zagrebačka dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević najavila je u srijedu da će gradski čelnici konzultirati sve mjesne odbore i gradske četvrti u vezi uvođenja naplate parkiranja na području cijelog Zagreba.

 

 

Pavičić Vukičević je podsjetila da je Zagreb administrativno podijeljen u 17 gradskih četvrti i 218 mjesnih odbora te naglasila kako se bez konzultacije s predstavnicima građana na razini lokalne samouprave, mjesnih odbora i gradskih četvrti neće donositi nove odluke.

"To je zapravo bila intencija gradonačelnika Milana Bandića kada je govorio o novom zoniranju i omogućavanju građanima kvalitetnijeg parkiranja", ustvrdila je Bandićeva zamjenica na predstavljanju programa obilježavanja 225. obljetnice parka Maksimira.

Tu neke bitne promjene zapravo i nema, jer smo do sada u vezi naplate konzultirali građane koji su se obraćali putem različitih peticija i pisama, dajući određene prijedloge te inicirali uvođenje parking zona i, s druge strane, samih vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti, dodala je. 

Na novinarsko podsjećanje na slučaj iz zagrebačkog naselja Vrbik, gdje su građani prosvjedovali protiv uvođenja naplata parkiranja zamatajući parkirne automate u vreće za smeće i pokušavajući ih uništiti, a naplata im je ipak uvedena, dogradonačelnica je rekla kako ona to razumije, no da im se obraćaju građani koji traže uvođenje naplate, kao i oni koji se tome protive.

"Tu je jako teško povući finu granicu između očekivanja jednih i drugih. Živimo u gradu, grad ne može biti parkiralište, moramo organizirati promet u mirovanju i tu trebamo svi imati malo više sluha za potrebe jednih i drugih. S druge strane, ne možemo dopustiti stihijsko parkiranje po zelenim površinama i nogostupima", poručila je.

Pavičić Vukičević nije htjela ništa reći o navodnim namjerama Bandića da se kandidira za predsjednika države, u kojem slučaju bi ona preuzela vođenje Zagreba, o čemu je pisao tjednik Nacional.

 

Ključne riječi

Komentara 17

AN
antonelić
15:32 11.09.2019.

mile iz pogane vlake vodi pregovore sam sa sobom ... jer treba priskrbiti novac za predsjedničku kampanju ...

EL
elkomadante
14:28 11.09.2019.

Kolko košta konsenzus ?

DO
dopizdilomi
21:21 11.09.2019.

Milan Bandić odlučio sve priznati i otići sam u Remetinec a onda je svizac zamotao čokoladu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije