Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zgradu čuva zaštitar

Bandić: Pomoć u sanaciji štete nastale od eksplozije u zgradi u Prečkom

Zagreb: Eksplozija u Prečkom
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
1/5
13.05.2019.
u 13:43

Stanarima je najveći problem što u zgradi od devet katova dizalo nije u funkciji

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je razgovarao s predstavnicima stanara zgrade u Ulici Josipa Slavenskog u Prečklom o pružanju pomoći u sanaciji štete nastale od eksplozije, gdje je istaknuo da se ljudima u nevolji treba pomoći te je dogovoreno da će zgradu čuvati zaštitar.

"Predstavnici su Bandića izvijestili o situaciji u zgradi i zamolili ga za pomoć koju im je on i obećao. Pritom je gradonačelnik naglasio da se procedura i zakoni moraju poštovati, ali i da se ljudima u nevolji treba pomoći", stoji u priopćenju iz Ureda gradonačelnika.

Istaknuto je da je zgrada osigurana, a pregovori između upravitelja zgrade i predstavnika osiguravateljske kuće su u tijeku.

Stanarima je najveći problem što u zgradi od devet katova dizalo nije u funkciji. Čeka se da Zavod za integralnu kontrolu obavi poslove pregleda i ispitivanja dizala te procijeni stanje kako bi se moglo krenuti u sanaciju. Dogovoreno je da će od sutra zgradu čuvati zaštitar.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici nadležnih gradskih ureda i službi, upravitelj Hrvoje Krajna iz društva za upravljanje i održavanje stambenih zgrada 'Stan' te predstavnik suvlasnika Josip Sosa.

Policija istražuje kako je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave prije desetak dana uslijed čije je eksplozije lakše ozlijeđena 63-godišnja žena. U eksploziji su nastala oštećenja na svim stanovima i zajedničkim prostorijama na 8. i 9. katu zgrade, a oštećen je i dio 7. kata te okno dizala. Narušena je statika zgrade od 7. do 9. kata.

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije