Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briga za životinje

Bandić označio početak kampanje Zeleni ponedjeljak

mediteranska hrana
VL
05.06.2010.
u 12:48

Akciju provodi Udruga Prijatelji životinja u suradnji s Gradom, a cilj je pomoći ljudima da poboljšaju svoje zdravlje i brinu o oklišu prelaskom jedan dan u tjednu na preranu namjernicama biljnog podrijetla.

Gradonačelnika Milan Bandić jutros je na Trgu kralja Tomislava, na Vege sajmu potpisao Deklaraciju o Zelenom ponedjeljku, kojom se službeno proglasio početak istoimene kampnje. Akciju provodi Udruga Prijatelji životinja u suradnji s Gradom, a cilj je pomoći ljudima da poboljšaju svoje zdravlje i brinu o oklišu prelaskom jedan dan u tjednu na preranu namjernicama biljnog podrijetla.

- Iako jedem meso, nastojim bar jedanput tjedno izbjegavati ga. Moram paziti na prehranu, a građane pozivam da učine to isto – rekao je gradonačelnik.

Potpisivanjem Deklaracije o Zelenom ponedjeljku Zagreb je postao prvi hrvatski grad koji se pridružio svjetskoj kampanji u koju su uključeni Sao Paolo, Tel Aviv,Cape Town te mnogi drugi gradovi diljem svijeta.

- Neka ponedjeljak bude dan za dobre odluke, dan kada ćemo poticati građane da misle na sebe i na svoju okolinu – dodao je aktivist Udruge Luka Oman.

Komentara 10

VI
Vito
08:30 07.06.2010.

U Europi je krenula nekava kampanja o \"zelenoj mrkvi\", došao sam na kraj DW emisije pa nisam skužio o čemu se u stvari radi. Uglavnom, mladi odlaze kupovati u trgovine koje imaju nekakve štedljive uređaje pa time štede energiju ii štite okoliš. To se navodno proširilo putem facebooka i tvittera. Idem potražiti na tražilici green carot.

Avatar cobra1704
cobra1704
10:07 07.06.2010.

M. Bandić posljednjim trzajima pokuša zamazati oći javnosti grada Zagreba.

VI
Vito
08:26 07.06.2010.

Da, nergal, prvi u glupistima i to od samozvanih prijatelja životinja. Da su prijatelji životinja hodali bi pješice, a ne bi se vozili osobnim vozilima u svom vlasništvu i tako zagađivali zrak jadnim živim bićima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije