Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIKEND-TURNEJA

Bandić otvarao gradilišta na Viru i gostovao u Tuzli i Sarajevu

24.01.2009.
u 20:26

Janje je u petak pomoglo gradonačelniku Milanu Bandiću položiti kamen temeljac za ambulantu i dječji vrtić na otoku Viru.

Najbolji u regiji
Raznježeni zagrebački gradonačelnik zgrabio ga je iz stada ovaca što je prolazilo dok je on pomagao stranačkom kolegi, načelniku Vira Kristijanu Kapoviću, započeti kapitalne projekte na tom otoku poznatom po divljoj gradnji.

– Na Vir sam došao jer je na njemu tijekom ljeta više od 50 tisuća ljudi iz glavnoga grada. Drugi je razlog to što uvijek dolazim tamo gdje se radi i gradi pa je tako postavljanje kamena temeljca za dječji vrtić, ambulantu i ostale infrastrukturne projekte dovoljan razlog da dođem na otok – izborom riječi tipičnim za njega objasnio je Milan Bandić Viranima zašto ih je posjetio.Radni vikend iskoristio je i za posjet svojoj rodnoj državi, Bosni i Hercegovini.

U Tuzlu je otišao po nagradu za najboljega gradonačelnika u regiji u prošloj godini koju mu je dodijelio Tuzlanski list.

Glavni grad Sarajevo posjetio je kako bi kolegama iz prijateljskog grada uime Poglavarstva grada Zagreba donirao profesionalnu tenisku podlogu za tri terena vrijednu sto tisuća eura. Sada će Sarajlije moći organizirati teniske turnire koji ispunjavaju ATP-standarde, za što do dolaska Bandića nisu imali mogućnosti.

Propustio utakmicu
Milan Bandić savjetovao im je da ulažu u kulturu i sport jer time ulažu u budućnost. A svoj je dar popratio riječima da njime želi potvrditi svoju privrženost Sarajevu, ali i Bosni i Hercegovini kao zemlji svojih korijena.

Obveze koje si je zadao u susjednoj zemlji spriječile su ga da dođe na prvu utakmicu što ju je hrvatska reprezentacija na Svjetskome rukometnom prvenstvu odigrala u zagrebačkoj dvorani čije je gradilište gradonačelnik obilazio svaki tjedan tijekom gradnje. Propustio je i otvaranje izložbe u Galeriji Forum u Teslinoj 17 te predstavljanje monografije o Areni Zagreb, najvećoj sportskoj dvorani u državi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije