Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv dužnicima

Bandić oprašta kamate ako neplatiše uplate glavnicu duga

novac, kune
Davor Puklavec/PIXSELL
08.08.2012.
u 11:51

Dospjeli dug na kamate otpisat će se ako fizička ili pravna osoba kao podnositelj zahtjeva po ovom pozivu u roku od 30 dana u proračun grada uplati glavnicu duga

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić odaslao je javni poziv fizičkim i pravnim osobama u gradu podno Sljemena za otpis kamata za dospjele, a nenaplaćene dugove koje imaju prema zagrebačkom proračunu.

– Dospjeli dug na kamate otpisat će se ako fizička ili pravna osoba kao podnositelj zahtjeva po ovom pozivu u roku od 30 dana u proračun grada uplati glavnicu duga – navode iz gradske uprave. 

Iz Grada su se odlučili na ovaj potez, objašnjavaju, nakon što je  Vlada donijela je Uredbu o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja te otpis potraživanja  jedinica lokalne samouprave.

Nakon što Gradski ureda za financije obradi podnesene zahtjeve, uslijedit će i postupak otpisa potraživanja, najavio je gradonačelnik pokušavajući na ovaj način doskočiti visokim potraživanjima koja ima prema brojnim neplatišama.

Komentara 8

CH
chemica
14:42 08.08.2012.

Prvo je dozvolio da se dug nagomila, a sada glumi "frajera" koji dugove oprašta. Pričica samo za maloumne. Onako, "predizborno". Nije došao na vlast po duhu svetomu. Netko i za takve glasa. Jezovita pomisao da i takvi gmižu među nama u 21. stoljeću i to ne u malom broju.

RO
rondomilk
15:00 08.08.2012.

čista glupost, odreći se kamata tek tako suludo je u današnjem svijetu ekonomije kad znamo kako se od toga praktično živi. druga stvar ako će nam dužnici postati partneri to je druga priča. danas je sve lakše utjerati i naplatiti dug svima u lancu to je interes.

LI
LILLIT
13:19 08.08.2012.

Trebao bi bandic zagrepcanima vratiti dug koji je napravio za cvijetni, fontane i druge nepotrebne gluposti. zagrepcani, placaju a on si pokupi proviziju od svake gradnje. fuj lopina!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije