Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upravitelj Dimnjačarske obrtničke zadruge

Bandić o uhićenju Zrinskog: 'Nemojmo suditi čovjeka dok se ne proglasi krivim'

Zagreb: Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba
Tomislav Miletic/PIXSELL
21.05.2020.
u 12:35

Bio je izuzetno kooperativan na sastancima o problemima s Plinarom - izjavio je.

Na testiranje je jučer upućeno 29 osoba, kazao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč nakon sjednice Stožera civilne zaštite, a od svih testiranih osoba samo jedna osoba bila pozitivna. Naime, radi se o osobi koja je došla iz Velike Britanije i određena joj je samoizolacija, potvrđeno je iz Nastavnog zavoda Andrija Štampar.

Pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Željko Renić kazao je kako je do jučer na 6808 prikupljeno gotovo 18.000 tona građevinskog otpada.

- Srdačno se zahvaljujem sugrađanima od Gračana do Sesveta. Tamo smo gotovo završili s čišćenjem, a građani nisu otpad odlagali u prirodu, već na predviđena mjesta - dodao je Renić.

Pod mjerama samoizolacije je 28 građana, a novooboljelih zaposelnika PU zagrebačkoj nema, poručio je pomoćnik načelnika Dubravko Teur.

- Mislim da se približavamo tome da Zagreb postane 'korona-free grad' - istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić zahvaljujući se pritom svim službama koje su pomogle glavnom gradu u posljednja dva mjeseca u borbi protiv virusa i potresa.

Na pitanje kako će u Zagrebu biti organizirano glasanje na nadolazećim izborima, pošto se većina odvija u školama, Bandić je poručio da par škola i vrtića imaju crvenu naljepnicu i kako misli da će biti manje od 2% promijenjenih biračkih mjesta. 

- Više informacija imat ćemo sutra, ali ništa neće utjecati na tijek izbora - dodao je.

Pitanja  je bilo i o kaznenoj prijavi obitelji Maršanić u vezi zemljišta na kojemu se nalazi okretište tramvaja u Prečkom.

- Gospodi je ponuđeno 70 eura po kvadratu i oni su nezadovoljni s tim. Nismo se dali ucjenjivati. To vrijedi i za obitelj Maršanić i ponovno ih pozivam da sjednemo za stol i porazgovaramo. Grad nije moj, kao i novci. Moramo poštivati zakon. Ja nisam faraon, nego gradonačelnik, moramo poštovati slovo zakona - pojasnio je Bandić dodavši da ne može utjecati na to da 'netko traži više'.

- Ono što sud odluči, gradonačelnik će poštivati - zaključio je.

Govora je bilo i o uhićenju upravitelja Dimnjačarske obrtničke zadruge Grada Zagreba Nenada Zrinskog, a komentar gradonačelnika je da 'kaznena prijava ne znači da je čovjek kriv'.

- Nisam odlučio tko će dobiti koncesiju, ali pisani odgovor dobit ćete od nadležnog ureda. Nemojmo suditi čovjeka dok se ne proglasi krivim. Bio je izuzetno kooperativan na sastancima o problemima s Plinarom - izjavio je. 

Ključne riječi

Komentara 12

IN
inot
18:24 21.05.2020.

moramo poštovati slovo zakona...kaze bandic...aaahahahaha

NE
nečešrazbojniče
16:27 21.05.2020.

Pa dokle i do kada će pravosuđe i sudstvo izbjegavati i sakrivati ovog čovjeka?

DU
Deleted user
18:06 21.05.2020.

70 eura po kvadratu. Smijesno. I onda kaze da se treba postivati zakon, a nelegalno se nalaze na tudjem zemljistu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije