Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema 'baba roga'

Bandić hvata rokove: Na poslovima legalizacije zaposlit će još 100 radnika

Milan Bandić i Anka Mrak Taritaš
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/8
27.12.2013.
u 12:49

Iako je u Gradu Zagrebu riješeno tek oko pet posto od zaprimljenih gotovo 100 tisuća zahtjeva, čini se da legalizacija ostaje u gradskim rukama

Zagreb neće ostati bez posla legalizacije – zaključak je to zajedničkog obilaska ureda na Zagrebačkom velesajmu gradonačelnika Milana Bandića i ministrice Mrak Taritaš.

Iako je u Gradu Zagrebu riješeno tek oko pet posto od zaprimljenih gotovo 100 tisuća zahtjeva, pa se isprva najavljivalo da će u novoj godini zaostatke preuzeti Agencija za legalizaciju, prema najnovijim predviđanjima agencija će sa zagrebačkog područja preuzeti samo pet tisuća zahtjeva.

Na poslovima legalizacije natječajem će se zaposliti novih 100 zaposlenika na određeno da bi se sustigli zadani rokovi.

– Prvi sam  inicirao taj problem još 2000. godine. Čekao sam 11 godina da dođu Vlada i Ministarstvo koje je to prepoznalo i donijelo zakon. Zagreb ima 100.000 predmeta, treba ih riješiti. To je posao, to nije pitanje šibicarenja i tko će kome što uzeti. U broju riješenih predmeta 30. lipnja bi ćemo ispred svih u Hrvatskoj. Smanjili smo cijenu komunalnog doprinosa i zato će svi odmah platiti, a tek tada bit će to pravomoćno rješenje – poručio je Bandić.

O odnosu s Ministarstvom kazao je da tu nema "baba roga",  ni dobrih, ni loših. Samo partnerski odnos.

Komentara 8

TO
tomokaro
20:39 27.12.2013.

Moš misliti koji će se to jarani zaposliti.Već cijele dinastije rade u Gradu i Holdingu i sad su dobili po dvije tri božičnice a svi žive u istoj kući a sirotinja u kontejneru.To je osječaj za socijalu!

Avatar Idler 3
Idler 3
13:37 27.12.2013.

Ne pišete ništ kaj je Obećanko obećal ovaj put. Recimo brane na Savi ni dugo spominjal.

JA
jasampippa
13:02 27.12.2013.

...a hoče li ga uskoro privesti...???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije