Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgađanje radova

Bandić: 'Ne brinite, kad se rotor zatvori bit će manja gužva nego sada'

Gradska skupština raspravlja o izvršenju proračuna za 2018. godinu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.10.2018.
u 12:26

Poručio je da nema nikakvih bojazni 15. prosinca, a da može biti i 20.  prosinca - ništa se povijesno neće dogoditi

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, na pitanje SDP-ove zastupnice Vesne Nađ na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine 'zašto se sa zatvaranjem remetinečkog rotora ide 15. prosinca, u predblagdansko vrijeme' kada je pojačan promet - rekao je da nema bojazni, jer će biti manja gužva

Nađ je podsjetila da se već dva puta odgađa zatvaranje remetinečkog rotora i najavljuje da će sav promet biti prebačen na novosagrađene zaobilazne ceste. "Prvo je bilo 2. studenoga, pa 30. studenoga, a treći termin je 15. prosinca", rekla je Nađ. Ustvrdila je da izgleda prilično neozbiljno to planiranje početka radova.

"Znalci najavljuju prometni kaos, a građani Novog Zagreba sa zebnjom očekuju taj dan", rekla je Nađ te pitala gradonačelnika Bandića - ako se već planiralo odgađanje zatvaranja rotora, zašto je to 15. prosinca?

Gradska skupština raspravlja o izvršenju proračuna za 2018. godinu
1/7

Predložila je da se zatvaranje rotora premjestiti na siječanj, a da se u međuvremenu moglo i s HŽ-om dogovoriti povećanje prometa iz Jastrebarskog i iz Velike Gorice

"Zašto 15. prosinca", upitala je Nađ.

Gradonačelnik Bandić je umjesto da joj odmah odgovori, prvo pozvao gradske zastupnike da dođu sutra u 18,30 sati na otvaranje Radničke ceste u duljini od pet kilometara, od obilaznice do Slavonske avenije. Bit će organiziran i prijevoz autobusima ispred Gradske uprave u 18 sati, rekao je poručivši da je 'Radnička najljepša ulica u Zagrebu i da se kolokvijalno zove zagrebački Champs-Élysées '. 

A vezano za zatvaranje rotora 15. prosinca, Bandić je rekao da je sve obrnuto od toga što je zastupnica Nađ rekla. 

"Niste Vi ništa krivo rekli, ali da Vas informiram. Odgađanje treći put točno je, ide stiskanje izvođača da budemo gotovi prije", rekao je dodavši kako će biti manja gužva nego sada na rotoru.

>> Pogledajte kako bi trebao izgledati rotor u Remetincu

"Bit će manja gužva pomoćnim cestama koje će se graditi s četiri strane. To bi sve išlo na rotor, a sada na rotor neće ići ništa. Iz Jadranske avenije će ići zaobilazno na Aveniju Dubrovnik, iz Avenije Dubrovnik na Jadranski most, s Jadranskog mosta pored McDonald'sa na Jadransku aveniju. Znači, manja gužva, a sada se to sve vrtjelo", kazao je Bandić, dodavši da se sada svi vrte na kružnom toku.

"Neće biti gužve, a peglamo kada nam se puste ti alternativni pravci, da funkcionira sve. Bit će prometni redari, policija na svakom semaforu, svi koji trebaju biti, kao što sada na kružnom toku dežuraju", dodao je.

Poručio da nema nikakvih bojazni 15. prosinca, a da može biti i 20.  prosinca - ništa se povijesno neće dogoditi. Moramo stiskati da do konca iduće godine završimo taj rotor, zaključio je.

>> Pogledajte govor Željka Glasnovića u Saboru koji je izazvao reakcije zastupnika


 

 

Komentara 12

HE
herojulice
14:51 30.10.2018.

"Gospodine" bandiću da li ste ikada probali ući u Zagreb sa bilo koje strane, ne samo preko rotora, gužve su sve veće i veće svakim danom a ništa s vašim prometnim stručnjacima ne radite osim što gradite fontane.

Avatar comandante
comandante
15:33 30.10.2018.

glavonjo, zatvori ga nakon 15.01. kada prodju praznici... ionako do tada ništa nećete raditi osim što ćete stvoriti gužve...

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
19:51 30.10.2018.

He he, ništa ne brinite, odvoz smeća neće poskupiti 50 posto, voda neće poskupiti 110 posto, komunalije neće poskupiti 50 posto. Prvo samo 49 posto, drugo samo 109 posto, treče samo 49 posto. Jel vidite što vam je voljeni Miki omogućio. 1 posto manje je sve poskupjelo, a da nema njega, bio bi puni iznos. Glasajte za njega i uživajte. Nema gužve, nema beda, trava je zelena. Samo bacite malo ulja i soli i salata je tu. Živio vječni graadonačelnik Gothama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije