Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažni iskaz

Bandić je Vidi Demarin rekao da nije smio primiti slike

Milan Bandić,Vida Demarin
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
27.03.2015.
u 14:45

Bandićevi su odvjetnici tvrdili da Bandić nije mogao počiniti kazneno djelo jer je to povezano s pravom na obranu

Milan Bandić objasnio mi je da on kao gradonačelnik nije smio primiti umjetnine jer bi ga poreznici zbog toga mogli kazniti. Rekao mi je da bih zbog toga umjetnine trebala prikazati kao vlasništvo Zaklade. Odgovorila sam mu da sam već dala iskaz u kojem sam rekla da Zaklada nema nikakve umjetnine. No on mi je kazao da mogu promijeniti iskaz i reći da sam zaboravila te umjetnine. Događalo se to u prosincu lani ili siječnju ove godine. A nakon toga mi je odvjetnica koja je bila s njim s USB sticka isprintala potvrdu s popisom umjetnina i to mi je dala na potpis – kazala je Vida Demarin istražiteljima u ožujku ove godine.

Malo nakon toga Bandić je ponovno pritvoren zbog sumnje da je pokušao utjecati na svjedokinju, zbog sumnje da je krivotvorio isprave te zbog sumnje u sprečavanje dokazivanja. USKOK je protiv njega zbog toga pokrenuo istragu, a ta je istraga jučer odlukom Erne Dražančić, sutkinje istrage zagrebačkog Županijskog suda, postala pravomoćna.

Sutkinja istrage odbila je žalbe Bandićevih branitelja Krešimira Krsnika i Marijana Hanžekovića, koji su u žalbi naveli da Bandić ne može biti terećen da je Vidu Demarin potaknuo na davanje lažnog iskaza jer ona nije osumnjičena za davanje lažnog iskaza. Međutim, sud je taj navod branitelja odbacio, navevši da kazneni progon počinitelja nije neophodan za kazneni progon poticatelja. Isto tako sud je naveo da Bandićevi branitelji nisu u pravu kada tvrde da "nije moguće počiniti kazneno djelo ako je poticatelj na davanje lažnog iskaza okrivljenik u kaznenom postupku jer je takav njegov postupak izravno povezan sa širokim pravom obrane koja je okrivljeniku zajamčena Ustavom, zakonom i europskim konvencijama".

Prema stavu suda, takvo pravo okrivljenika nije izričito predviđeno ni odredbama Zakona o kaznenom postupku ni odredbama Kaznenog zakona.

>>Bandić ispitan o Vidi Demarin i kolekciji slika

>>Akademkinja Vida Demarin napušta Milana Bandića

Komentara 11

TO
tony111
10:16 28.03.2015.

Koliko se plaćaju ovi profesionalni trolovi.

DU
Deleted user
10:24 28.03.2015.

Ipak"politički progon" pada u vodu!

OB
ObrenM
16:10 27.03.2015.

Moze biti strucna,ali nema ljudskosti.Obzirom,da joj je Milan dao kruh mogla ga je upozoriti,a ne poslati u zatvor.Niti to nije ucinila besplatno.Znala je da njoj nema opstanka u poglavarstvu,a posteni Dorh joj je obecao svijetlu buducnost,jer bez nje bi Bandic morao biti pusten na slobodu.Dize se glas,da Bandic upravlja iz zatvora gradom,a zar Glavas iz zatvora druge drzave nije upravljao sa strankom.Jos gori je primjer Vlahusic pravomocno osudjen(radi ruku u marmeladi),da upravlja gradom sa najvecim proracunom u Hr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije