Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački HNS:

'Bandić je govorio neistinu o Srebrnjaku, tražimo ispriku'

Milan Bandić i Boro Nogalo na Srebrnjaku 2015. godine
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.01.2020.
u 23:47

Uz ispriku, kažu, Bandić bi trebao predložiti i sankcije za sebe i svoje suradnike radi iznošenja neistinitih navoda

Zagrebački HNS zatražio je u nedjelju javnu ispriku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića jer je, tvrde, govorio neistinu o nalazima inspekcije Ministarstva zdravstva u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

HNS se poziva na sadržaj promemorije inspekcije Ministarstva zdravstva, koju je u subotu objavio RTL, a u kojoj se navodi da inspekcijom od 19. i 20 prosinca u toj dječjoj bolnici nisu potvrđene optužbe Grada Zagreba da se tamo provodilo 'nadriliječništvo'.

Ukoliko je objavljena promemorija istinita Bandić je, poručuju u priopćenju iz te stranke, govorio neistinu te očekuju javno objašnjenje i ispriku djelatnicima bolnice Srebrnjak i cjelokupnoj javnosti.

"Zagrebački gradonačelnik nije govorio istinu na sjednici Gradske skupštine 23.prosinca kada je pred zastupnicima za govornicom Skupštine rekao da je nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva u potpunosti potvrdio tvrdnje Grada Zagreba i Gradskog kontrolnog ureda o nepravilnostima na Srebrnjaku", navode u priopćenju.

Uz ispriku, kažu, Bandić bi trebao  predložiti i sankcije za sebe i svoje suradnike radi iznošenja neistinitih navoda.

Grad Zagreb je u prosincu protiv zaposlenika Dječje bolnice Srebrnjak podnio kaznenu prijavu za nadriliječništvo, zbog čega je Ministarstvo zdravstva i obavilo inspekcijski nadzor.

Ranije tog mjeseca, odlukom Upravnog vijeća bolnice s dužnosti ravnatelja Srebrnjaka smijenjen je Boro Nogalo, kojeg je nakon smjene podržao dio zaposlenika Srebrnjaka, negirajući optužbe koje su mu Grad Zagreb i Upravno vijeće stavljale na teret.

Komentara 5

IB
iva.begovic
17:01 13.01.2020.

Jedini dokaz da su se u Srebrnjaku bavili nadrilječništvom bilo bi to da ne podignu kolektivnu i pojedinačne tužbe zbog klevete. Pa neka institucije malo doista rade svoj posao. Osim toga, sramotno je to što Liječnička komora nije ušla u zaštiti liječnika te bolnice. Zar Komora postoji samo da se bore za veće plaće?. Nije li im cilj štititi ugled struke. Što je ugled uopće, što je dostojanstvo, zaboravit ćemo. Jer su nam te društvene kategorije oduzete. Poznajemo samo uhljebništvo i korupciju i tome se prilagođavamo.

HE
herojulice
09:33 14.01.2020.

Opet mi nestao komentar, ah evo našao sam ga: "A kada je to bandić govorio istinu"?

RP
rpzagreb
22:37 13.01.2020.

Od isprika nema ništa. Jedino krivične prijave i konkretni postupci eventualno mogu zaustaviti instituciju grada, tatu ili kako već sam sebe naziva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije