Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RENATO PETEK

Bandić i HDZ trguju javnim prostorom na štetu Zagreba i Zagrepčana

Renato Petek
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
08.02.2020.
u 18:23

Klub nezavisnih zastupnika zalažu se za izradu novog GUP-a na stručnim osnovanima i podlogama

Renato Petek, predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba izjavio je kako HDZ i Milan Bandić kroje javni prostor Grada Zagreba prema vlastitim interesima.

Dodao je i kako Andrej Plenković želi odgodu donošenja odluke o zagrebačkom GUP-u zbog mira oko unutarstranačkih izbora u HDZ-u, a Bandić dokument koji je skrojen prema njegovim interesima, kao i interesima partnera, prijatelja i kumova kojima mora izručiti dogovoreno.

Petek zaključuje kako se u igrama izgubio javni interes građana Zagreba. 

Navodi kako je moguće da će doći do nastavka rasprave o GUP-u i da će HDZ i Bandić povući dio ili sve amandmane te da će doći do novih preokreta jer trgovina nije uspjela, a morali bi uključiti i trećeg partnera na državnoj razini, HNS, čijeg se ministra Štromara mora pitati za suglasnost po svakom od amandmana.

Renato Petek i Klub nezavisnih zastupnika zalažu se za izradu novog GUP-a na stručnim osnovanima i podlogama. Iz Kluba ističu kako je trgovačka koalicija u državi i gradu potpuno ogoljena.

Navode kako njihov cilj nije interes građana, već podjela plijena te da je cijeli igrokaz poslužio nadmudrivanju i pokazivanju 'političkih mišića'. 

Ističu kako će građani uskoro imati mogućnost riješiti se, kako kažu, štetočina i izabrati one koji nisu bili vezani uz njihove rabote te koji će znati voditi grad i državu na korist građana.

Ključne riječi

Komentara 7

KO
Kokoiduhovi
20:04 08.02.2020.

Kako svi ističu da je Hrvatska pravna država, Statutom Grada propisano je da ukoliko 20% birača Zagreba iskaže volju da se raspiše referendum za opoziv gradonačelnika i zamjenika, a tih 20% je 138.600,00 ljudi - referendum se raspisuje u rokuu od 30 dana najdulje. Ako 1/3 birača zagreba, dakle 231.000 ljudi, zaokruži da je za opoziv gradonačelnika i zamjenika, isti moraju odstupiti. Ne znam što se čeka?

CR
croban1111
23:29 08.02.2020.

Zašto malo malo dobivam poruku, uspori?

CR
croban1111
23:28 08.02.2020.

Nisam vidio nikakvu alternativu ovom GUP-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije