Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradske prostorije

Bandić Horvatinčiću daje javne dvorane u Centru Cvjetni

'26.09.2012., Zagreb - Nocni shopping i snizenja po ducanima privukli su kupce u centar grada. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
23.08.2013.
u 19:00

Za dvije dvorane u centru, a koje bi Hoto iznajmio za dućane i kafiće, Grad bi dobio dvorane u Gundulićevoj 5 koje se tek trebaju sagraditi

Kako Grad Zagreb već dvije godine nije pokazao želju da za kulturne i javne manifestacije iskoristi dvije dvorane u Centru Cvjetni, njegov vlasnik Tomislav Horvatinčić ponovno traži od gradonačelnika i Gradske skupštine da mu ih prepuste kako bi ih on iznajmio ugostiteljima i trgovcima.

Dvorane na tržište

Na taj bi način Grad ostao bez jedne prostorije u podrumu od 600 metara i jedne u prizemlju centra od 200 četvornih metara na koje prema ugovoru ima pravo. Naime, upravo zbog njih cijeli Centar je proglašen od posebnog javnog interesa za Zagrepčane pa je dopuštena i gradnja ulaza u podzemnu garažu iz pješačke površine u Varšavskoj ulici. Horvatinčić Gradu, za razliku od prošle godine kada je za iste dvorane nudio novac, kao kompenzaciju nudi gradnju novih dviju dvorana u podrumu zgrade u Gundulićevoj broj 5, i to jednoga dana kada se projekt dovrši u cijelosti. Prema ponudi Hoto grupe koju je gradonačelnik Milan Bandić prihvatio i poslao u Gradsku skupštinu na izglasavanje na sjednici 29. kolovoza, Hoto bi dvorane preuzeo odmah, a nigdje nije definiran rok do kada moraju Gradu dati nove dvorane. Obvezuju se tek da će u roku od četiri godine nakon što im Grad preda dvorane i nakon što dobiju dozvole za obavljanje ugostiteljskih i trgovačkih djelatnosti u njima, započeti iseljavanje dvorišne zgrade u Gundulićevoj 5/1 gdje se nalazi Stomatološki fakultet.

Upravo je ta zgrada Horvatinčiću najveća zapreka da dovrši projekt. Iz Hota navode da će u slučaju da ne uspiju iseliti fakultet, Gradu isplatiti u novcu 4,3 milijuna kuna za veću dvoranu te 1,4 milijuna za manju dvoranu.

Prevarili građane

Sličan prijedlog Gradska skupština odbacila je u veljači prošle godine kada je Hoto Gradu nudio u zamjenu za dvorane otpis potraživanja od 6,2 milijuna kuna.

– Ako Skupština prihvati ovaj prijedlog, od javnog interesa unutar Centra neće ostati ništa. Upravo to dokazuje da smo bili u pravu kada smo u startu kritizirali projekt i tvrdili da je priča o javnom interesu samo maska za gradnju Centra i garaže – kazala je aktivistica Vera Šimek Petrinjak.

>>Centar Cvjetni: Stan od 25 mil. kn kupio je poduzetnik Ratko Tudorić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije