Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI MANHATTAN

Bandić: GUP se odgađa za sjednicu u veljači

Milan Bandić dao podršku Kolindi Grabar-Kitarović
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/2
04.12.2019.
u 11:27

- Smatramo da je tema prebitna za ove građane i želimo da se upoznaju sa svim dobrobitima koje ovaj dokument donosi - kaže Sanja Jerković, Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je konferenciju za medije na kojoj je kazao kako će sjednica Skupštine grada Zagreba na kojoj će biti donesena odluka o Generalnom urbanističkom planu (GUP) biti odgođena za sjednicu 6. veljače. Ista je točka sada i službeno povučena sa popisa točaka dnevnog reda na internetskoj stranici Skupštine. 

Osim gradonačelnika, nazočili su  pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković i Ivica Rovis iz Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba.

- GUP je tema koja budi pažnju nakon 3-4 godine posla i očekivanja da zagrebačka javnost konačno dobije taj strateški dokument. Mi smo trebali 10. 11. i 12. u mjesecu u tri daa odraditi rebalans proračun, proračun,  i GUP. Odluka je ipak pala  to razvdojimo, pa ćemo se 9. i 10. prosinca bavit ćemo se rebalansom proračuna, a GUP ćemo prolongirati za drugu sjednicu u 6. veljače" - kaže Bandić. 

Dodao je da su tri ključna razloga za tu odluku, od kojih je glavna da se izbije zadnji adut nevjernim Tomama koji tvrde da se GUP donosi na brzinu. 

- Bit će zadovoljna i opozicija koja je to očekivala, a i tražila. Sad će upoznati drugačijeg Bandića, da on zna poslušati, ali ne opoziciju, nego građane. Svi reflektori usmjereni su prema GUP-u i da bi GUP ostao strateški dokument Grada Zagreba, moja jedina isprika je njima što će čekati još mjesec i pol dan - ističe, dodavši da će GUP biti jedina tema sljedeće sjednice Skupštine. 

- U mjesec i pol dana ispunili smo sve preduvjete, poštivali smo proceduru, dobili suglasnost dva nadležna ministarstva, ponovili javnu raspravu, obradili 30-ak tisuća primjedbi. Sve imamo, ali ovih mjesec i pol ćemo formalno izgubiti, no sadržajno ćemo puno više dobiti - poručio je gradonačelnik.

 - Smatramo da je ova tema prebitna za sve naše građane i želimo da se upoznaju sa svim dobrobitima koje ovaj dokument donosi. Iskoristit ćemo ovaj period da se što kvalitetnije pripremimo za nadolazeću sjednicu i vjerujem da će ta sjednica proteći uspješno za sve nas - kaže Sanja Jerković.

VIDEO: Prosvjedni skup protiv novog prijedloga GUP-a ispred skupštine Grada Zagreba

Ključne riječi

Komentara 12

MA
Marina21
11:58 04.12.2019.

To je više dodijalo samo odgađate GUP i kažete zašto narod bježi iz ove zemlje. Pa mora bježati kad ništa ne funkcionira. Umjesto da više taj GUP donesete i da narod može pristupiti izgradnji obiteljskih kuća vi ga opet odgađatete u nedogled. Kakva dobrobit to nikoga ne zanima to su obične gluposti.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
11:49 04.12.2019.

Jeftini trik na sugestiju Plenkya da ne stvara probleme onoj koja bi mu uskoro nosila kolače

CH
che99
11:58 04.12.2019.

ako bude sreće ti ćeš tada guliti krumpire u Remetincu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije