Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stradali u potresu

Bandić: 'Do 25. svibnja uručit će se ključevi obiteljima koje su zadovoljile kriterije'

Zagreb: Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
18.05.2020.
u 12:33

Ja sam jutros bio u Cvjetnom naselju i rekao sam da imamo tjedan dana prijelaznog roka. Mi ćemo o trošku grada prevesti ona vozila čiji su vlasnici u studentskom domu - poručio je Bandić.

Samo je troje ljudi upućeno na testiranja na koronavirus, poručio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč nakon sjednice Stožera civilne zaštite. Jedan od njih je pozitivan, potvrdili su iz Nastavnog zavoda Andrija Štampar.

Željko Renić, pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo, kazao je kako se prikupilo više od 16.000 tona otpada, a od jučer je na 65 mjesta odložen građevinski otpad. 

- Nije bilo kršenja propisanih mjera, a 64 osobe su još uvijek u samoizolaciji - priopćeno je iz policije.

Gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako 'možemo biti zadovoljni' jer se približavamo 'pozitivnoj nuli' po pitanju broja zaraženih. To bi se moglo očekivati kroz 20-ak dana.

- Molim sugrađane da se i dalje čuvamo. COVID 19 nije ušao u naše domove za starije. Danas popuštaju mjere i moći će se u posjete, ali nemojmo se opustiti - kazao je gradonačelnik. 

Pitanja je bilo i o Zakonu o obnovi Zagreba.

- Nikad nisam dvojio da su premijer i Vlada na jednoj strani, a Grad na drugoj. Moja zona odgovornosti je svaki sugrađanin. Jutros smo jasno iznijeli svoje stavove, a uvjeren sam da će doći do dogovora, do partnerskog odnosa. Znam što je odgovornost i mislim da ćemo na prvoj radnoj sjednici Vlade imati sve tri točke koje smo uobličili i danas prezentirali - izjavio je.

Govorilo se i o parkiranju u centru grada i o vlasnicima vozila koji sada žive u Cvjetnom naselju.

- Ja sam jutros bio u Cvjetnom naselju i rekao sam da imamo tjedan dana prijelaznog roka. Mi ćemo o trošku grada prevesti ona vozila čiji su vlasnici u studentskom domu - poručio je Bandić.

Dodao je i kako će se do 25. svibnja uručiti ključevi stanova onim obiteljima koje su zadovoljile kriterije.

Ključne riječi

Komentara 1

SL
slucajnicitatelj
17:44 18.05.2020.

Da niste poslali ni to troje bilo bi 100% sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije