Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Facebooku

Bandić dao par savjeta građanima gdje parkirati na Bundeku

Milan Bandić
Goran Stanzl/Pixsell
24.06.2017.
u 10:48

Bandić podsjeća građane da su im na raspolaganju ulična parkirališta u Ulici Damira Tomljanovića – Gavrana i SR Njemačke te naseljima Središće i Zapruđe, garaža Centra Bundek te veliko javno parkiralište 'Velesajam – istok'

Nakon što je uvedena naplata parkiranja na Bundeku i sada stoji 120 kuna po danu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na Facebook stranici objavio nekoliko savjeta svojim sugrađanima gdje parkirati na omiljenom zagrebačkom jezeru.

"Svim posjetiocima koji na Sportsko rekreacijski centar Bundek dolaze svojim vozilima na raspolaganju su javna ulična parkirališta u Ulici Damira Tomljanovića – Gavrana i SR Njemačke te naseljima Središće i Zapruđe. Također je na raspolaganju i garaža Centra Bundek te veliko javno parkiralište „Velesajam – istok“ na kojem se radnim danom parkiranje naplaćuje do 16:00 sati po cijeni od 5 kuna za cijeli dan, dok je vikendom parkiranje besplatno.

Upravo iz razloga što su navedeni parkirališni kapaciteti u pravilu dostatni za potrebe posjetitelja, u suradnji sa Ustanovom upravljanje sportskim objektima, uspostavljen je novi režim prometa na području Bundeka s ciljem reduciranja broja motornih vozila i njihovog zadržavanja na vodo-zaštitnom području Bundeka čija je primarna namjena sportsko - rekreacijskog karaktera.

Za sve koji će imati potrebu vozilima dolaziti na područje Bundeka radi dostava za proslave, piknike, ugostiteljske objekte te razna događanja u organizaciji Grada ili građana, moći će i dalje slobodno pristupiti uz uvjet parkiranja isključivo na centralnom parkiralištu te ispod Mosta Slobode, gdje će parkiranje do 15 minuta biti besplatno.

Parkiranje izvan označenih parkirališta, po zelenim površinama i pješačkim stazama biti će nadzirano od strane komunalnog i prometnog redarstva Grada Zagreba kako bi se svim posjetiteljima osigurao prostor za ugodan i siguran boravak u ovoj sportsko rekreacijskoj „oazi“ Grada Zagreba, napisao je zagrebački gradonačelnik.

Podsjetimo iz Gradskog ureda za promet odlučili stati na kraj parkiranju na šljunčanim površinama sa zapadne strane, ispod Mosta slobode, te s istočne strane, u blizini Zapruđa.

Zagrebparking je na ta dva područja postavio table kako će se parkiranje tamo naplaćivati, i to 120 kuna po danu. Moći će se kupiti samo dnevna karta, odnosno neće postojati mogućnost kupnje karte od 60 minuta, kao u većini gradskih ulica gdje se parkiranje naplaćuje. 

Komentara 10

HR
Hrabraja
11:13 24.06.2017.

Izbori su prosli, sada krece guljenje

Avatar Niškorist
Niškorist
11:23 24.06.2017.

To je tek početak a gdje mu je kraj ?

MA
Majur
11:34 24.06.2017.

Veli Bandić:"odma tu parkiraj,kod rođe moga"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije