Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGRAM JOŠ NEPOZNAT

Bandić će u lipnju ugostiti čelnike svih metropola EU

Milan Bandić u Beču
Foto: Snježana Herek
1/4
05.12.2019.
u 13:38

Predvidjeli su da će to koštati 225 tisuća kuna, što će platiti iz gradskog proračuna, a stiže, sudeći prema troškovniku koji su objavili u javnom natječaju koji traje do 10. prosinca, dvjestotinjak gostiju

Hotel s četiri zvjezdice ili onaj kategorije “business” i “congress”, koji raspolaže s minimalno 115 soba, dva ulaza i dva izlaza obavezna zbog sigurnosnih mjera, mogućnost prihvata štićene kolone za četiri do šest vozila s direktnim ulazom, vanjsko parkiralište s minimalno 100 mjesta, garaža sa 100 mjesta i konferencijska dvorana od barem 680 kvadrata. Smještajni objekt točno takvih specifikacija traži Grad Zagreb kako bi u njega smjestili gradonačelnike 27 glavnih gradova Europske unije. U metropolu stižu od 2. do 4. lipnja iduće godine na deveti sastanak gradonačelnika europskih gradova, a Grad će im platiti noćenje s doručkom u jednokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi, ovisno o njihovim željama.

Razmjenjuju mišljenja

Predvidjeli su da će to koštati 225 tisuća kuna, što će platiti iz gradskog proračuna, a stiže, sudeći prema troškovniku koji su objavili u javnom natječaju koji traje do 10. prosinca, dvjestotinjak gostiju. Odnosno, svaki će “koštati”, računaju u Gradu, oko tisuću kuna, iako točna količina “predmeta nabave”, odnosno broja gradonačelnika i članova njihovih timova, može biti i veća ili manja od predviđene. Zagreb domaćinstvo preuzima od Londona, gdje se ove godine odvio sastanak na kojem se obično razmjenjuju mišljenja o međunarodnim i domaćim izazovima s kojima se suočava Europa, a posebno glavni gradovi. Hrvatska je metropola odabrana kao grad koji će u siječnju preuzeti predsjedanje Vijećem Europe, a koji točno gradonačelnici će doći, kažu u Gradu, bit će poznato u mjesecu koji prethodi konferenciji.

– Sastanci gradonačelnika glavnih gradova Europske unije s europskim povjerenikom za regionalnu politiku održavaju se od 2013. kada je tadašnji povjerenik za regionalnu politiku Johannes Hahn početkom godine pozvao sve gradonačelnike glavnih gradova EU na sastanak u Bruxellesu kako bi se svi zajedno uključili u debatu o ulozi koju glavni gradovi mogu imati u postizanju EU ciljeva, u kontekstu strategije Europa 2020. – ističu iz Grada.

Kandidaturu Zagreba gradonačelnik Milan Bandić najavio je pisanim putem svim gradonačelnicima i Europskoj komisiji još lani, a sastanci su se do sada, osim u Bruxellesu i Londonu, održali u Rimu, Beču, Amsterdamu i Rigi.

Program u ožujku

– Što se tiče programa i tema konferencije, oni se usuglašavaju s Europskom komisijom te će biti poznati tijekom ožujka iduće godine – kažu u Gradu.

Na čelu organizacijskog odbora koji će se pobrinuti na gradonačelnicima ništa ne fali je Vesna Šimić, pročelnica Gradskog ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, a čelnika Beča Michaela Ludwiga, koji tim gradom upravlja posljednjih sedam mjeseci, osobno je u Austriju došao prije nekoliko dana pozvati i zagrebački šef grada. Nasljednik Bandićeva dugogodišnjeg prijatelja Michaela Häupla zasad je jedini koji je potvrdio dolazak.
 

FOTO Pogledajte fotografije godine

Milan Bandić u Beču
1/51

 

Ključne riječi

Komentara 10

CH
che99
17:15 05.12.2019.

ako bude sreće i pravde....on će biti iza rešetaka u to vrijeme

TM
trade_mark
15:49 05.12.2019.

mislim da se novinaru potkrao tipfeler pa je napisano da će sve skupa koštati 225 tisuća kuna. dakle, treba dodati jednu nulu pa je ispravan iznos 2.250.000 kuna, tj. dve milje i 250 tisuća kuna. nema na čemu, i drugi put.

RP
rpzagreb
18:34 05.12.2019.

Svi gradonačelnici Eu metropola će doći u balkansku metropolu smeća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije