Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljan radom

Bandić najavio veliku čistku u Zagrebačkom holdingu

Milan Bandić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
12.06.2015.
u 10:28

Nagađa se da smjenu mogu očekivati i čelnica Čistoće Gordana Krajna, šefica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković te šef Zagrebačkih cesta Alen Gospočić

Milan Bandić danas bi, sudeći prema vlastitim najavama, trebao "počistiti" Zagrebački holding, i to na svim razinama.

Upravu, a potom i direktore nekoliko podružnica najavio je da će smijeniti sam, a odmah potom očekuju se i ostavke u Nadzornom odboru.

Osim šefa Holdinga Dejana Fička te članova uprave – Marije Cvrljo zadužene za javnu nabavu, Denisa Nikole Kulišića zaduženog za komunalne usluge te Krešimira Kvaternika zaduženog za financije – nagađa se da smjenu mogu očekivati i čelnica Čistoće Gordana Krajna, šefica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković te šef Zagrebačkih cesta Alen Gospočić.

Zahvalit će se "umornima"

I dok je smjena uprave već odavno gotova stvar i pitanje sata jer Bandić ne želi surađivati s osobama koje nije osobno inaugurirao, odlučio je malo razdrmati i podružnice čiji su čelnici, prema njegovoj prosudbi, blisko surađivali s "neposlušnom" zamjenicom Sandrom Švaljek dok je on bio u Remetincu.

– Nemamo komentara na takve najave – kazalo je troje direktora podružnica za koje se nagađa da bi mogli biti smijenjeni.

Kako su istaknuli, smatraju da u Holdingu trenutačno ima važnijih problema od njihove smjene u koju ne vjeruju. Budući da je Bandić najavio kako će se pozdraviti s onima koji su se "umorili i nemaju potrebnu energiju", Pavković, Gospočić i Krajina smatraju da se to nikako ne odnosi na njih jer za njihovu smjenu nema poslovnih razloga te poručuju kako situacija u trima tvrtkama na čijem su čelu nije ni po čemu drugačija nego u ostalim podružnicama.

Naime, Zagrebačke ceste posljednjih su godina završavale s plusom od 20-ak milijuna kuna, Čistoća je pod vodstvom Gordane Krajine nakon dugo godina pokrenula projekt naplate odvoza otpada prema volumenu, a ne kvadraturi stana, a živnuo je i Velesajam s planovima revitalizacije i brojem održanih sajmova.

– Pričekajte. Danas će sve biti poznato – kazao je jučer Bandić najavivši konačno rasplet cijele situacije.

Naime, sazvao je gradonačelnik za danas sjednicu Skupštine Holdinga (najviše tijelo te tvrtke) koju uz njega čine zamjenica Vesna Kusin te Slavko Kojić, pročelnik za financije. I dok Bandić nikada nije skrivao da smjenjuje ljude jer ih je postavila Sandra Švaljek, ona je Bandiću poručila – to su vrhunski stručnjaci.

– Nije mi jasno zašto se uopće smjenjuje uprava Holdinga kada je riječ o stručnjacima koji su ostavili svoj posao i tu došli na rok od četiri godine i kojima je otpremnina samo osigurač da im se neće dogoditi ovo što im se očito sprema – kazala je Švaljek.

Dodala je da joj nije jasno ni zašto bi se išlo u smjenu polovice direktora podružnica te je osudila i smjenu dva člana Nadzornog odbora Maruške Vizek i Hrvoja Šimovića.

– Vjerujem da su smijenjeni jer sam s tim osobama blisko surađivala, no oni sigurno nisu moji ljudi, već dokazani ekonomski stručnjaci – kazala je Švaljek.

Prema nekim predviđanjima, iz Nadzornog odbora moglo bi izaći još članova, i to svojevoljno, jer ni oni neće pristati provoditi Bandićevu politiku. Podsjetimo, nakon smjene Vizek i Šimovića Bandić je u Nadzorni odbor imenovao sebi odanije članove: Mirka Heraka, pročelnika Gradskog kontrolnog ureda, Andreju Šulentić, pomoćnicu pročelnika Ureda gradonačelnika, Jelenu Pavičić Vukičević, potpredsjednicu Gradske skupštine, te gradske zastupnike Mirsada Srebrenikovića i Grgu Jelinića. Uz njih u NO-u ostali su "bandićevci" Mirna Šitum kao predsjednica, Davor Štern, potpredsjednik, te članovi Gojko Bežovan, Ivan Šikić i Vladimir Ferdelji.

Budući da su stari članovi Nadzornog odbora jednoglasno predložili sadašnjoj upravi Holdinga postojeće ugovore s visokim otpremninama (ukupno za četiri člana 2,8 milijuna kuna) ako ih se otpusti bez valjanog razloga, može se očekivati da će u slučaju smjene i oni podnijeti ostavku.

Čeka se odluka

– Ne treba donositi odluke prije nečega što se još nije ni dogodilo. Moji su stavovi poznati, a to je da ovoj upravi treba dati šansu. No, ako gradonačelnik Bandić donese drugačiju odluku, treba vidjeti i njegovu alternativu – kazao je Vladimir Ferdelji.

Dodao je da je u Zagrebački holding ušao kako bi pomogao kao što je svojevremeno ušao u Vladu.

– Ako mogu pomoći, tu sam, no ako se ne možemo dogovarati, nema razloga ostati u takvom okruženju – kazao je Ferdelji.

Sličan stav zauzela je i čelnica Nadzornog odbora Mirna Šitum. Na upit što će poduzeti ako Bandić smijeni upravu kazala je da će o tom razmišljati tek ako se takvo što i ostvari. Čelnik Holdinga Dejan Fičko kratko je kazao da uprava i dalje normalno obavlja svoj posao.

– Bili smo na sjednici Gradske skupštine gdje nitko nije povukao pitanje naše smjene – kazao je Fičko.

Komentara 94

MI
mirrro
11:31 12.06.2015.

Ovog za ceste treba smijenuti,nista ne rade,ulice pune rupa,šahtovi iskocili na sve strane,asfaltira tamo gdje ima koristi,šumski putevi i putevi do vikendica izgledaju kao autoputevi a nase ulice po gradu uzasne i raskopane,pune rupa,,smjenuti ga pod hitno

DU
Deleted user
11:15 12.06.2015.

Svi su krivi samo on nema nikakvu odgovornost.

FH
Ferramenta.hr
17:18 12.06.2015.

Dejan Fičko, je poznati prevarant....Ni jednu lijepu riječ ne mogu reći za tog gospodina. Naj običniji ološ, gad i prevarant on i njegova ekipa. Znam ga osobno i nas je pokrao u iznosu par 100 tisuca kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije