Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udao sam taštu u Bajinu baštu

Bandić bio kum suradnici iz Belog Manastira u Bajinoj Bašti

milan bandić
Foto: Privatna arhiva
25.07.2018.
u 13:36

Marko u Zagrebu već dugo vremena ima restoran, a Lidija je rodom iz Belog Manastira, upoznali su se u Beogradu, živjeli nevjenčano i sada se konačno uzeli pred stotinjak gostiju

Nije nikakva tajna da Milan Bandić ima energije kao šleper Red Bulla te je stalno 'leteći', upravo kao što reklama za popularno energetsko piće i kaže.

Tako je ovog vikenda bio u Bajinoj Bašti gdje je u jednom restoranu bio kum jednoj svojoj suradnici, Lidiji, koja, kako srbijanski mediji prenose, za njega radi već 16 godina. Lidija se udala za Marka, Bajinobaštanina koji živi i radi u Zagrebu. Otkrio je zagrebački gradonačelnik na svadbi kako mu je ovo 155. puta da kumuje, a Marko je rekao kako je Bandić ljubazno prihvatio poziv da bude kum njemu i njegovoj ženi Hrvatici te kako je 'Banderas' jedan divan čovjek.

Marko u Zagrebu već dugo vremena ima restoran, a Lidija je rodom iz Belog Manastira, upoznali su se u Beogradu, živjeli nevjenčano i sada se konačno uzeli pred stotinjak gostiju a ujedno su krstili i kćer Taru koja je dobila ime po planini pod kojom se nalazi Markov zavičaj te su proslavili i Tarin prvi rođendan, doznajemo od srbijanskih medija.

- Budući da ga jako cijenimo i da je političar, a prije svega čovjek, dostojan svakog poštovanja, Lidija ga je pozvala da joj bude kum. Milan Bandić je osoba koja ne dijeli ljude ni po naciji ni po vjeri, mnogo je učinio za srpsku zajednicu u Hrvatskoj, jedan od malobrojnih kojima je svaki građanin isti, kaže mladoženja. I prije vjenčanja, Bandić je imao aktivnosti jer je dan prije pala Drinska regata. Kao član posade je na jednom od 1200 splavova sudjelovao u spustu rijekom od brane u Perućcu do Rogačice.

- Da bismo ga uzeli za kuma, pošto je katolik, morali smo da tražimo blagoslov Srpske pravoslavne crkve i dobili smo ga. On je veliki prijatelj s patrijarhom Irinejom i mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem. Vjenčanje je obavljeno po pravoslavnom običaju. Kakva je osoba Bandić možda najbolje govori to što je noćio u hotelu s tri zvjezdice, što nije imao nikakve posebne prohtjeve, što mu nije smetalo da bude gost u maloj općini kakva je Bajina Bašta. Ničim, baš ničim nije odavao utisak da je osoba na visokoj političkoj funkciji. Vodio sam ga u dvije firme koje proizvode rakiju, za jednu šljivovicu staru 12 godina je rekao da nije ništa bolje probao, a svidjela mu se i klekovača, priča Marko o kumu.

Nije 'Banderas' ostao dužan, ponudio je pomoć svojih arhitekata koji bi trebali promijeniti izgled Bajine Bašte.

- U Bajinoj Bašti sam na poziv mog druga Marka, koji uplovljava u bračne vode s mojom kolegicom, prekrasnom Zagrepčankom. Po 155. put bit ću kum. Drugi razlog je doživljaj Regate. Sada tek vjerujem onome što se govori. Kada od Beograda krenete južnije, sve više poznajete Srbiju, a kada dođete u Bajinu Baštu shvatite da nije čudom rečeno da je, neće se ljutiti moji prijatelji u Srbiji, najljepša općina u vašoj zemlji", kazao je Bandić pre nego što se otisnuo Drinom.

Nakon proslave Milan Bandić provjerio je li na trgu sve očišćeno

milan bandić
1/13

 
Ključne riječi

Komentara 13

SX
sudbina x
14:58 25.07.2018.

Pa Bandić je kum i Pripuzu...Zato i jest gradonačelnik...

DO
dopizdilomi
19:42 25.07.2018.

Svuda ima Zagrebačkog novca ali najmanje u Zagrebu.

2X
2Xgeneral
08:21 26.07.2018.

bude matan miki svima kum u remetincu sam kad stigne. bu imal vremena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije